Ще има ли ЦСКА някога нов стадион ?

October 9, 2020

Тези дни Домус-медиите с голямо удоволствие коментираха мнението на унгарците за състоянието на “Армията”. Всички знаем в какво състояние е стадиона на ЦСКА и всички знаем защо строежа на нов стадион не е започнал.

Злобата и омразата у едни хора, и огромните комплексите на един друг правят всичко възможно нещата да се забавят максимално. Скоро ще стане година откакто трябваше да е започнат строежът, а всъщност началото му дори не е близо.

Преди няколко месеца министърът на спорта каза, че след като оценката на “Армията” е готова създаването на фирмата между ЦСКА и държавата е въпрос на няколко дни… Е, от тогава минаха няколко месеца и фирма няма. Също както при оценката преди това и всичко останало преди оценката се използват всякакви методи да се забавят нещата и да се пречи на ЦСКА да си има нова и модерна “Армия”. По ясна за всички причина тези, от които зависят нещата правят всичко възможно да има непрекъснато отлагане и протакане на процедурите.

Думите “до месец-два всичко ще е готово и няма пречка строежа да започне” ги слушаме над година… За тези хора явно времето тече по някакъв друг начин. Сега преди изборите най-вероятно прословутата фирма между ЦСКА и държавата ще бъде създадена, но според мен това не означава, че всичко ще тръгне по мед и масло и на ЦСКА ще спре да се пречи.

Още не са излезли “зелените”. Не трябва да се забравя кой е част от тях и не трябва да си мислим, че няма да се покажат когато се наложи.

След около две седмици ЦСКА ще домакинства в първият си мач в групите на Лига Европа. От УЕФА решиха, че на трибуните ще може да има фенове. Това е много хубаво… Лошото е, че ЦСКА ще домакинства не на “Армията”, а на “Васил Левски”. Всички знаем, че там не е същото. Друго си е удома. Нашата “Армия” е нашият дом и на нея всичко е различно.

Та, кога Армейците ще си имат нов стадион? И не казваите до месец-два всичко е готово и започва строежа, защото според вашите представи за време това е най-рано около другите избори… Ако не и на по-другите.

ЦСКА иска да си направи нов, модерен стадион, който да отговаря на всички критерии на УЕФА. Не търси някакви пари от държавата като някои други отбори, а иска да го направи със собствени средства. Защо тогава толкова яростно им се пречи.

През годините отборът на ЦСКА винаги е бил лицето на родния футбол. Това е нещо, което никой не може да промени. И въпреки неспирните опити на кой ли не това ще си остане така.

Омраза, комплекси… Хайде стига вече!

И най-голямото търпение си има граници…

автор:

Симеон Димитров