Ще има ли ЦСКА някога нов стадион ?

Ще има ли ЦСКА някога нов стадион ? post thumbnail image

Тези дни Домус-медиите с голямо удоволствие коментираха мнението на унгарците за състоянието на “Армията”. Всички знаем в какво състояние е стадиона на ЦСКА и всички знаем защо строежа на нов стадион не е започнал.

Злобата и омразата у едни хора, и огромните комплексите на един друг правят всичко възможно нещата да се забавят максимално. Скоро ще стане година откакто трябваше да е започнат строежът, а всъщност началото му дори не е близо.

Преди няколко месеца министърът на спорта каза, че след като оценката на “Армията” е готова създаването на фирмата между ЦСКА и държавата е въпрос на няколко дни… Е, от тогава минаха няколко месеца и фирма няма. Също както при оценката преди това и всичко останало преди оценката се използват всякакви методи да се забавят нещата и да се пречи на ЦСКА да си има нова и модерна “Армия”. По ясна за всички причина тези, от които зависят нещата правят всичко възможно да има непрекъснато отлагане и протакане на процедурите.

Думите “до месец-два всичко ще е готово и няма пречка строежа да започне” ги слушаме над година… За тези хора явно времето тече по някакъв друг начин. Сега преди изборите най-вероятно прословутата фирма между ЦСКА и държавата ще бъде създадена, но според мен това не означава, че всичко ще тръгне по мед и масло и на ЦСКА ще спре да се пречи.

Още не са излезли “зелените”. Не трябва да се забравя кой е част от тях и не трябва да си мислим, че няма да се покажат когато се наложи.

След около две седмици ЦСКА ще домакинства в първият си мач в групите на Лига Европа. От УЕФА решиха, че на трибуните ще може да има фенове. Това е много хубаво… Лошото е, че ЦСКА ще домакинства не на “Армията”, а на “Васил Левски”. Всички знаем, че там не е същото. Друго си е удома. Нашата “Армия” е нашият дом и на нея всичко е различно.

Та, кога Армейците ще си имат нов стадион? И не казваите до месец-два всичко е готово и започва строежа, защото според вашите представи за време това е най-рано около другите избори… Ако не и на по-другите.

ЦСКА иска да си направи нов, модерен стадион, който да отговаря на всички критерии на УЕФА. Не търси някакви пари от държавата като някои други отбори, а иска да го направи със собствени средства. Защо тогава толкова яростно им се пречи.

През годините отборът на ЦСКА винаги е бил лицето на родния футбол. Това е нещо, което никой не може да промени. И въпреки неспирните опити на кой ли не това ще си остане така.

Омраза, комплекси… Хайде стига вече!

И най-голямото търпение си има граници…

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Последната контрола на националите не е обидна… Тя е позорнаПоследната контрола на националите не е обидна… Тя е позорна

Българските национали по футбол все пак записаха победа тази година, но го направиха в контрола срещу… аматьори. Тази така наречена проверка е меко казано смущаваща. Представя ли си някой как

“Бизнесменът от Лондон” показа “проект” за “бижуто” Герена“Бизнесменът от Лондон” показа “проект” за “бижуто” Герена

Господин кандидатът за нов собственик на сините избухна в медииното пространство с колоритен вариант на стадион “Герена”. Заедно с това моментално парите, които ще отпусне въпросната “американска институция” станаха над