ЦСКА разби врачани и ще играе полуфинал за купата с проекта

March 18, 2021

ЦСКА без проблеми победи Ботев Враца и се класира на полуфинала за купата на България. Жорди Кайседо вкара хеттрик за якия бой на армейците над врачани. Така ЦСКА стана последния полуфиналист.

Днес на “Армията” имаше един отбор, който тотално доминираше през целия мач и не остави съмнение в това кой ще продължи напред. ЦСКА доминираше, вкара четири гола на врачани и заслужено е в следващата фаза на турнира. От своя страна Домовчийски и компания не предложиха нищо смислено в атака и в един момент Бусато се нуждаеше от чай за да се сгрее… Дано утре да не е с настинка.

За разлика от първенството в мачовете за купата ЦСКА показва стабилна и убедителна игра. В двата си мача за купата тази година армейците отбелязаха седем гола. За сравнение в пет мача за първенство червените се разписаха три пъти. Явно след като в последните два сезона червените загубиха спечелени купи са си направили сметката. Все пак е хубаво като имаш два стола да седнеш поне на единия. “По-добре е да хванеш питомното, от колкото да гониш дивото”… Да, ЦСКА е ЦСКА… Или както бях казал преди повече от 20 години “ЦСКА е отбор та отбор” и трябва да се бори да спечели всичко, но трябва да сме реалисти.

Всички знаят, че в тото лигата с цялата тази организация шансовете за титла на ЦСКА са малки… Дори невъзможни… Поне на този етап. Може след 4.4, а след това и след конгреса на БФС нещата да се променят, но за съжаление в момента така стоят нещата. Не защото ЦСКА са по-слаби от “хегемона”, но това е друга тема… След като армейците два пъти се подведоха явно сега са погледнали реално и са насочили силите си към купата. Дали ще се получи предстои да видим.

ЦСКА играе убедително за купата. Жребия отреди на полуфинала армейците ще срещнат “националната кауза”. Нямам нищо против другите два отбора, но това означава, че победа на червените над проекта би означавало купа за ЦСКА.

За чеврните има две стъпки до върха. По-ниският, но все пак връх. Акрапович знае как да спечели купата, а футболистите на ЦСКА го могат. Остава и на терена да покажат, че са най-добрите.

Днес всички червени фенове трябва да се радват за класирането на полуфинала. От утре ще се мисли и коментира жребия.

До мачовете с “хегемона” има време. Със сигурност ще се комнтират много, но вярвам, че Акрапович знае как да победи проекта и да вземе купата.

автор:

Симеон Димитров