Трябваше ли ЦСКА да продаде Антов сега ?

February 2, 2021

ЦСКА продаде Валентин Антов на италианския Болония. До края на сезона Антов ще е преотстъпен, а след това ще стане собственост на италианците.

Трансферът на вторият капитан изненада всички, а феновете на ЦСКА започнаха да се питат трябваше ли армейците да се разделят с Антов точно сега. И каква е позата за ЦСКА от този трансфер?

От финансова гледна точка трансферът е супер за ЦСКА. Не всеки ден се предлагат 7 милиона лева за български защитник. За футболиста също е добре. Както каза и самия Антов “такава оферта не се дава всеки ден, затова я сграбчих и нямам търпение да се докажа там”. Реално ще играе в едно от най-силните първенства на Европа.

От друга страна армейците продават един поливалентен футболист в момент, в който се борят за шампионска титла… Поне на хартия. Освен твърд титуляр и основен защитник Антов може да играе на добро ниво и като дефанзивен халф.

Тази сделка със сигурност не правена от днес за утре и със сигурност червените имат идея за негов заместник. Проблемът в случая е, че ако дойде нов ще му трябва време да се сработи с останалите в защита. До началото на тото лигата има десетина дни, затова си мисля, че Акрапович има готов вариант. В контролите се изпробваха доста футболисти като централни защитници. Гълъбов е опция, а не трябва да се забравя и Бучков, който направи добри игри в контролите.

Дали ЦСКА трябваше да продаде Антов точно сега? Според мен не! Ако беше останал до края на сезона щеше да е добре, но пък в крайна сметка така става. Трансферите са част от играта. Когато има оферта, която устройва футболистът и отборът нещата просто се случват. И на мен ми се искаше Вальо да остане поне до края на сезона, но в крайна сметка не трябва да се правят драми от трансферът му.

Мнението на някои, че с такива ходове ЦСКА абдикира от титлата според мен са нелепи. Армейците в момента имат най-добрите футболисти в България. Антов е добър, но ЦСКА може и без него… Така, както навремето можеше без Джеки, Стойчо Младенов… След това Стоичков, Пенев, Мартин Петров, Бербатов…

Реално пречките пред титлата за армейците са други… Не футболни.

По въпросът дали сега или после… Трансферът се случи когато трябва. Всички трябва да поздравим Антов. Реално ще играе срещу някои от най-добрите отбори и нападатели в света.

Успех на Вальо в Италия. Сигурен съм, че ще се наложи и ще покаже силата на армейската школа.

автор:

Симеон Димитров