Три дни до старта на тото лигата. ЦСКА гостува на Славия

February 10, 2021

Тото лигата се подновява след три дни. ЦСКА гостува на Славия. Важно е армейците да вземат този мач, за да държат под напрежение “националната кауза”.

Ако нямаше контузени и наказани футболисти от червените титулярните единадесет най-вероятно щяха да са ясни. Сега обаче изглежда, че пред Акрапович има някои въпросителни. И те са предимно за това кой да е дефанзивен халф и кой да е партньор на Соу в атака.

Поради наказание мача пропуска Амос Юга. Жеферсон е контузен и със сигурност няма да попадне в стартовия състав. Вече почти две седмици той лекува контузия и от треньорският щаб не искат да рискуват  с евентуални усложнения ако го пуснат. Така реално ЦСКА остава без двамата си дефанзивни халфа.

Аз лично мисля, че сега е моментът да се гласува доверие на Бучков в официален мач. Юношата показа, че може и според мен ще успее да се справи… А и евентуалното му пускане в игра ще му даде допълнително самочувствие и стимул… Със сигурност ще се справи. Разбира се има вариант и с дебют на Варела.

Другата дилема пред Акрапович е за партньорът на Соу… Ако ЦСКА вземе жълтата карта и успее да го уреди дилема кой да стои до Соу няма. По всичко изглежда обаче, че може би няма да се случи. Поради тази причина трябва да се търси алтернатива.

Ако избирах аз, бих избрал Смоленски. И той като Бучков има качествата и мисля, че ще се справи… Това, обаче е малко фенски избор. Като се има предвид задължителния добър старт при липса на Кайседо по-скоро Акрапович ще заложи на някой между Йомов и Синклер. Йомов започваше по-често, а и със Соу се разбират на терена. Затова мисля, че той ще е изборът на Акрапович.

Ето 11-те на ЦСКА за мачът със Славия според мен.

Това са моите 11, които ще победят Славия. Ако вместо Йомов стартира Смоленски ще съм приятно изненадан.

автор:

Симеон Димитров