Трансферна бомба в ЦСКА

January 24, 2021

Както е известно ЦСКА търси футболист, който да е алтернатива на Тиаго в средата на терена или партньор на Соу в атака. От ЦСКА са се свързали с Меси и той е приел офертата на 31 кратните шампиони на България.

Армейците са се възползвали от факта, че след като Барселона похарчи огромни суми за неуспешни трансфери в последните години сега е в тежко финансово положение, което ще принуди каталунците да свият максимално разходите си. Те са поискали от редица големи банки да позволят на тима да забави изплащането на дълга си, за да може клубът да не изпадне в несъстоятелност. Това от своя страна води до раздяла с някои от звездите на отбора.

Лично Стойчо Стоилов със съдействието на Христо Стоичков са убедили звездата на каталунците Лео Меси да продължи кариерата си в столичният гранд.

Пред медиите Меси призна, че е имал оферти и от други отбори. Дори и от български. От Разград и от Герена също са били отправили оферти към него. Офертата на разградчани е била с почти три пъти по-висока заплата, а препоръките за този клуб са били от най-високо държавно ниво. Клубът от Герена пък е уверил звездата, че заплатата му е залегнала в бюджета на България и няма от какво да се притеснява. Като бонус сините са предложили на Меси и офицерски чин в МВР.

Меси се е запознал с офертите и е избрал ЦСКА. От герена веднага са пуснали жалба с мотива, че Стоичков му е повлиял на решението, а делиорманци са се оплакали на “човека”.

Лео Меси е заявил, че е избрал ЦСКА, защото иска да продължи да играе в голям европейски отбор със страхотна публика, с който да печели титли. Не иска да се занимава с проекти без фенове, а за сините знае, че са евроидиотите на Еропа. Тези варианти не го устройват и не иска да ги коментира.

Армейците са се разбрали с Меси. Всички подробности по договора между ЦСКА и Барселона също са уточнени. Очаква се утре Меси да пристигне в България и да се включи в тренировките на ЦСКА.

Самият Меси заяви, че няма търпение да се присъедини към новият си отбор и да облече червената фланелка.

…Това никога не се е случвало, но би могло да се случи. Ако не се е случвало може да се случи… Случаи има много и случки има много, но това, което ще се случи като случка никой не знае…

автор:

Симеон Димитров