Стига глупости ! Срамът е всякакъв друг, но не и червен

November 28, 2020

В четвъртък ЦСКА загуби от Йънг Бойс в Лига Европа. В гъстата софийска мъгла швейцарците победиха армейците. Това, обаче не е кой знае какъв проблем. Очевидно истинският проблем е, че малко по-късно проектът от Разград беше направен за смях в Лондон. “Националната кауза” се отърва само с четири гола, а “върхът на сладоледа” беше гол във вратата на Пацо Тигъра от 49 метра.

Ден-два след като Моци и компания изглеждаха като полупрофесионален отбор срещу Тотнъм родните анализатори взеха да анализират… Така, както само те си знаят и могат. По единствения познат им начин… Да угодят на шефа.

Всички тези “разбирачи” не обелиха и дума цял ден след фиаското на делиорманци в Лондон, но след това се започна. Изведнъж верните получиха прозрение и започнаха да пишат и говорят за червен срам.

За разлика от тези от Разград ЦСКА гостуваха на най-силния отбор в групата и имат точка…Армейците дори съжаляваха, че не са три. Несретниците от Разград при визитата си на най-силният отбор от тяхната група стигнаха…до един корнер. Удар по посока на вратата на Тотнъм сигурно са пробвали след това на плейстейшън.

Почти 24 часа, след като цяла Европа се забавляваше как трима тинейджъри ги направиха за смях и за десетина минути можеха да им отбележат три-четири гола зелените отвърнаха на удара.

Като под команда почти навсякъде се появи “червен срам в Европа”…

Срамът в Европа не е червен. Срамът в Европа е зелен и си има име. Дори в Англия разкриха проекта на чичо Киро. В едно филмче, в което думата корупция се спомена доста пъти бе обяснено всичко за “феноменът” от Разград. Журналистите от острова в “прав текст” казаха това, което всички в България ( без тези от БФС ) знаят и нито един журналист не смее да спомене.

Срамът не е червен. Тези от крайния квартал на София, които също усърдно лансират това трябва да си спомнят, че ЦСКА участва в групите на Лига Европа, и че има още два мача там… А те ? Правят всичко възможно да не играят в тото лигата…Не за друго, а за да не загубят… Една новина. Ако не успеят отново да си отложат мача срещу ЦСКА сините ще имат нещо написано на фланелките си. На гърдите им ще пише “ДРУГАТА СЕДМИЦА”.

Срамът са всички тези, които “пускат” нещо по поръчка на шефа. Тези, които пишат подобни глупости с единствената идея да отклонят вниманието от “каузата” на шефа. Тези, които коментират по телевизията и не смеят цял мач да кажат ЦСКА…

Ако си пуснеш случайно мачът и не знаеш кои са отборите, които играят ще останеш с впечатлението, че играят Рома и Гостите, Клуж и Домакините, Йънг Бойс и Гостите… Или както беше в четвъртък – Домакините…

Срамът са всички комплексирани, неможещи, страхливи и обслужващи Агата писачи и коментатори… И разбира се едни свързани със “силните на деня” отборчета. Единия от квартал в покрайнините на София, а другия от град в Делиормана.

автор:

Симеон Димитров