Сините опълченци удържаха равенството срещу ЦСКА

February 16, 2020

 ЦСКА откри пролетния полусезон в родната тото Лига с дерби срещу слабите подуенци. Всъщност,  конкретно за този мач думата дерби е малко пресилена, но така се води. А иначе дерби нямаше. ЦСКА  просто изпусна да победи един посредствен отбор. Безспорно отборът, който игра футбол беше този на армейците. И точно заради това трябва повече да съжалява, че не победи. Червените бяха не просто една идея по-добри от съперниците си в синьо. Те бяха класа над тях.

 Предводителя на отбора от Подуяне явно  беше подредил отбора отзад за 0-0, а напред каквото стане. Факта, че излезе без типичен централен нападател го доказва. Е, излязоха да не загубят и го постигнаха. Като голям принос за успеха им имаше най-добрия за сините в мача… Съдията Кабаков.  Най-добрият съдия на България блестеше на терена цял мач и с „точните“ и навременни отсъждания допринесе много за постигнатия от Динамо резултат.

 Факт е обаче, че отборът на ЦСКА можеше да се поздрави с победата въпреки усилията на най-добрия за сините. Просто това, което ЦСКА направи в началото на второто полувреме трябваше да продължи докато не падне гол. Защото сините опълченци бяха готови да го допуснат. Да, на моменти сините защитници бяха като опълченците на шипка. Един, двама, трима…всички в синьо се хвърляха самоотвержено пред врата си. Само и само да успеят да запазят мрежата си суха… И успяха.

  И ако трябва да се направи някакъв извод  след мача, то той е, че ЦСКА разполага с добри футболисти. Единственото изключение е  Отабор, на който му се дадоха много шансове, но не показа нищо за да убеди, че заслужава да играе в ЦСКА.  Отборът, който игра футбол  бе ЦСКА.Отборът, който създаваше положения беше ЦСКА. Отборът, който трябва да съжаляв, че не победи е ЦСКА.Да! Армейците изпуснаха да победят прехвалените сини и трябва да съжаляват за това. Могат да се оплакват от съдията и ще са прави, но според мен ако бяха продължили да мачкат сините по-дълго време гол щеше да падне и тогава  дори съдията нямаше да може да им помогне. Отбори, които излизат срещу армейците с единствената мисъл да не загубят и са с десет в защита ще има много. Просто според мен те трябва да се „мачкат“ докато не падне гол, а не като сега… Мачкаш ги 10-15 мин. И после им даваш време да се окопитят. После пак ги мачкаш, и пак им даваш време за „почивка“… Не трябва да е така…

 Според мен червените фенове трябва да са оптимисти за купата. Тя ще е червена, а колко нагоре ще се изкачат в класирането ще видим.  Едно е ясно. Тази година може и да не са шампиони, но със сигурност ще са пред пловдивския Локо и галениците на властта от Подуяне.

Автор:

Симеон Димитров