Сегашното ръководство на БФС няма планове да се махне скоро

January 12, 2021

След оставката на Борислав Михайлов временното ръководство на футболната централа управлява вече повече от година. А по всичко личи, че тези, които сега са начело на родния футбол нямат никакво намерение да се махнат скоро.

След неколкократното отлагане на извънредния конгрес от ръководството в оставка миналата година по всичко личи, че такъв няма да има и тази година. Очакванията на всички бяха, че конгресът може да бъде организиран през месец март, но на този етап няма подобни индикации.

Миналата година тези в оставка се възползваха отлично от коронавируса, за да отложат конгреса и да се задържат на власт. Сега, поне на този етап версията е, че всичко това ще бъде много скъпо. Като се има предвид какви пари се хвърлиха за едни “експерти”, които да им кажат да прекопират белгийското първенство тази версия ми е точно като това с вируса.

Миналата година всички в БФС непрекъснато повтаряха как да са начело на футболният съюз не им е цел номер едно и как много искат да се махнат… Като виждам какво става в действителност повече ми изглежда като “много искат да се махнат, ама нямат желание”.

В крайна сметка сметка какво се случи? Михайлов и изпълнителния комитет на БФС уж подадоха оставки, но в крайна сметка продължават да управляват, нямат никакво намерение да се махат и правят всичко възможно да останат там, където са възможно най-много време.

За жалост всичко това е в ущърб на родния футбол. Тези хора показаха, че не нямат капацитет да са начело на родния футбол. При така създалите се обстоятелства ще продължат да си взимат не малките си заплати. Ще си стоят, ще продължават да не правят нищо и да заобикалят собствените си правила само и само да осигуряват комфорт на тези, които трябва… Ще се подписват едни телевизионни договори, ще се бави придвижването към УЕФА на решението на ФИФА за приемствеността на ЦСКА и т.н. и т.н…. И най-важното ще се протака колкото се може повече избора на нов БФС.

На този етап няма изгледи да има извънреден конгрес и е по-вероятно настоящото ръководство на централата да остане начело минимум още година…

А през това време българският футбол ще потъва, а тото лигата ще тържествува…

автор:

Симеон Димитров