Санкаре се маха от ЦСКА ?

January 31, 2021

Бъдещето на Санкаре може би не е свързано с ЦСКА…По-рано днес в един футболен всекидневник публикуваха новината, че звездата на ЦСКА – Юнус Санкаре, може да напусне клуба. Според мен това е добра новина за червените.

Въпреки добрата си визитка Санкаре така и не показа класата, която се твтрди, че притежава. За времето, което е в ЦСКА нито вкара важен гол, нито направи нещо, с което да бъде запомнен. С много малко изключения французинът беше най-слабият на терена. Санкаре често забавяше ненужно атаките на червените, не се включваше много-много в защита и правеше глупави грешки в средата на терена заради прекалено голямото си самочувствие.

След лекия скандал между Санкаре и Акрапович играта французина леко се подобри, но май всичко е било временно. Санкаре не взе участие в контролата срещу Пирин. Тогава казаха, че причините са лични… Явно са били треньорски… Сега една гръцка телевизия твърди, че Санкаре ще бъде новото попълнение на Панатинайкос. Тамошната спортна телевизия се позовава на свои източници и определя евентуалната сделка като страхотен трансферен ход на “детелините”.

Според мен Санкаре няма да липсва на ЦСКА. Ако наистина такъв трансфер е на дневен ред армейците трябва да го пуснат без лоши чувства и с облекчение, че са се отърваали. Добър е, но не му се играе много, а от такива армейците нямат нужда. Санкаре все още има договор с ЦСКА и ако има възможност да се вземат някакви левове е добре дошло.

Все пак по-добре е армейците да се разделят с някой като него, отколкото с някой от наистина важните.

автор:

Симеон Димитров