Проектът от Делиормана се разделя с Върба

October 24, 2020

Преди време шефът на проекта заяви, че с български треньори е стигнал максимума и ще върви нагоре с чуждестранен треньор. Тогава “национлната кауза” взе страхотният треньор със страхотна визитка Павел Върба.

Всички медии на агата като папагали заповтаряха как проекта ще тръгне нагоре. Нещо, обаче не се случи точно така. В България естествено проекта нямаше никакви проблеми, но в Европа нещата бяха съвсем различни. В медиите на агата естествено за добрия треньор и отбора от Делиормана се пишеше и говореше или добро или нищо… И така до днес.

Днес стана ясно, че Върба и проекта се разделят и се започнаха едни… Колко не ставал треньора, как превърнал проекта в “лузъргорец” и такива ми ти работи. Любопитно ми е всички, “анализатори”, които днес запълниха спортните медии с анализи за треньора къде бяха досега…

Върба не веднъж каза в интервюта, че в България на много от отборите не им се играе много срещу проекта. Другите отбори от тото лигата просто излизат срещу тях и нито са толкова агресивни като тези в Европа, нито създават толкова положения като тези в Европа, а това от своя страна пречи на делиорманци. Нещо подобно каза и след загубата от Антверп.

Всички знаем, че агата не обича много конкуренцията и прави всичко възможно да я няма. През последните години единствените мачове на “националната кауза” са срещу ЦСКА. Знаем, и че в тези мачове делиорманци стигат до равния всеки път с любезното съдействие на съдията.

Това стига проекта да е шампион година след година, но в крайна сметка му прави лоша услуга за мачовете в Европа. Върба го намекна доста пъти, но няма кой да го чуе. Последните години с много малко изключения разградчани губят в Европа всеки път като срещнат отбор, който е около средноевропейското ниво. Да се стигне до победа срещу някой от така наречените грандове е направо немислимо.

Сега предстои да видим кой ще замени Върба. За в България това реално няма никакво значение. И маймуна да сложиш на треньорския стол ще стане шампион. Поне на този етап в тото лигата нещата стоят така. В Европа нещата са различни. Отборите играят както трябва срещу проекта, а това носи на “националната кауза” само главоболия и загуби…

Павел Върба дойде в Разград, видя, опита се да им каже, че така не става и си тръгва. От него толкова.

автор:

Симеон Димитров