Програмата за Лига Европа е ясна

October 3, 2020

ЦСКА е в групите на Лига Европа. След “В” група и голямото чакане след това нещата най-накрая се случиха. Армейците се класираха за групите по категоричен начин и никой не може да го оспори. Всички “анализатори” мълчат… Най много тези, които до преди няколко дни обясняваха, че в ЦСКА е пълно с ментета.

Жребият за групите беше изтеглен. ЦСКА е в група с Рома, Клуж и Йънг Бойс.

Програмата за мачовете в групата също е готова. Армейците стартират с домакинство на Клуж и завършват с домакинство на Рома. Мачовете с швейцарският Йънг Бойс са някъде посредата.

Според мен отборите и програмата са много добри.

Добре е, че ЦСКА ще играе на “Армията” с римските вълци в последния мач. При всички положения това е плюс за червените. До тогава всичко в групата може да е решено, а ако не е може мачът да се играе пред публика. Това ще бъде допълнително предимство пред армейците. Като начало всички можем да се надяваме, че до тогава от УЕФА ще разрешат публика по стадионите. Ако това се случи ще бъде направо супер. Индикации има само трябва да се случи.

Другите мачове с Клуж и Йънг Бойс няма какво толкова да се коментират. Те са отбори “от нашата черга” и при тях ако си играем играта след мачовете ще сме усмихнати. Те не са лоши отбори, но пък ние сме ЦСКА. Белчев взе първия си тест с отличен. Вярвам, че ще се справи и с другите.

Реално погледнато няма от какво толкова да се притесняваме. Ако армейците си играят играта на другите ще им е много трудно. Просто както каза чичо Пенчо продълаваме да играем на “прескочи кобила”… ЦСКА отива и прескача. Белчев знае как, а отборът го може.

Общо взето каквото и както да е ЦСКА няма от какво да се притесняват. Другите трябва да се притесняват от ЦСКА. Армейците имат отбора и треньора да излязат от групата. Всичко разбира се е въпрос и на малко късмет. Мачовете започват на 22 октомври. Предстои да видим какво ще се случи. В предстоящите мачове не ЦСКА, а другите трябва да се притесняват… Все пак “НИЕ СМЕ ЦСКА!”.

Успех Армейци!

автор:

Симеон Димитров