Някои отбори бяха извадени от “А” група за много по-малко

July 20, 2020

Сините продължават да трупат дългове. На новите собственици май нещо не им се получава упражнението със спасяването на вековниците. За това донякъде “вина” има и положението в родината ни последните седмици. Тези, които им пращаха спонсори в момента са заети със собственото си оцеляване и не обръщат никакво внимание на Тити и Сираков. Със сигурност новите собственици на джиросаните са си представяли друго развитие на събитията след като взеха акциите от предишния им собственик, но нещо сметките им излязоха криви. Съдбата си прави лош майтап с тях, а и с всички, които правиха погребално шествие преди няколко години.

В интервю за една от ефирните телевизии ревльото заяви, че дълговете на джиросаните се увеличават и вече са почти 6 милиона повече. Почти по милион на месец… Към тях естествено не се включват неустойките за Хубчев и помощниците му, и за неустойката по договора с тези, които им даваха екипи до скоро. После Тити се оплака, че никой не искал да им даде, а трябвало сами да се оправят… Ами по принцип така правят всички. На сините от София това им е непознато, но обикновенно сам се оправяш и си намираш пари и спонсори.

В този ред на мисли как така отбор с дългове отиващи към 40 милиона, не е плащал заплати от месеци, трупа почти по милион на месец нови дългове и според шефовете му с нула лева в касата ще започне участие в родната тото лига?

Дали тези от БФС най-накрая не трябва да изпълнят задълженията си и да спазят собствените си правила и законите в България? Това разбира се са въпроси с повишена трудност когато е замесен отборът на всички власти.

Тити вместо да реве по студията, че никой не иска да им даде… Вместо да обвинява всичко живо в България, да се подмазва на правителството и да се прави на шут да вземе да се опита сам да си намери спонсори и пари. Крайно време е тези в синьо да спрат да бъдат като едни, които се водят малцинство и да спрат като тях да искат всеки път някой да им даде. 100 и кусур години на сините им се дава… Стадион, спонсори, не плащат данъци… Хайде стига толкова.

Ако бившите милиционери не могат да се оправят сами е редно изпълнителния директор да направи каквото трябва и да обяви несъстоятелност. Или БФС най-накрая да изпълни разпоредбите си и да спази правилата.

За други отбори БФС беше много строго и за много по-малко “спазваше правилата”, а сега…

автор:

Симеон Димитров