МихайлOFF

November 16, 2021

От извънредния конгрес на БФС мина повече от месец, а тези, които уж спечелиха все още крият протокола от конгреса. Защо го правят можем само да гадаем и предполагаме. На всички във футболния съюз им е ясно, че не са спечелили изборите и в момента управляват родния футбол незаконно, но пък от друга страна много искат да управляват и правят всичко възможно да останат начело на родния футбол с помощта ня всякакви хватки.

Може тези от БФС да не внасят протокола с идеята да започнат съдебни дела и според това какви дела се водят срещу тях да се донагласят документите. И докато приключат съдебните саги те да са начело на родния футбол служебно.  Като знаем колко време могат да се отлагат и проточват дела това би могло да е доста дълъг период… Може да имат и някакви други съображения да не внасят протокола. Възможно е някои много да искат Михайлов и компания да са начело на родния футбол, а те да продължават да командват парада и да си правят каквото си пожелаят още известно време. За всичко това може само да се гадае, но фактът, че не се подава основния документ, необходим за вписването на Михайлов показва, че новите-стари ръководители са наясно, че нещата няма да минат по нормалния начин и е необходима импровизация. Очаквано два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Сега предстои да видим следващия ход на Михайлов или на тези, които много искат той да е начело на футбола в България. Днес при прибирането си от Швейцария Михайлов беше изненадан и от прокурорска проверка, която е започнала в БФС. Лечков пък заяви, че не разбирал какви са претенциите на всички от провеждането на конгреса и защо е всичко това… Според него очевидно нарушенията на устава на БФС не са достатъчен мотив. Не е проблем и факта, че председателя на Комисията за проверка редовността на делегатите г-н Трайко Младенов е заявил, че за победа на някой от кандидатите на първи тур са необходими 242 гласа, а Михайлов беше обявен за победител с по-малко…

Тези, които управляват в момента родния футбол са тотално компрометирани. Българският футбол е на дъното, а тези, които се правят, че управляват са взели лопати и копаят надолу.

На всички фенове им писна от това лице на футбола. Промяната идва и е неизбежна. Усещат го тези около Михайлов, усеща го и той самият. Ако някой от тези, които управляват има поне малко чест, достойнство и морал ще си хвърли оставката и ще се скрие някъде, където никой да не го намери и види. Явно проблемът е, че тези хора не притежават нито едно от тези качества.

Промяната идва! Тя ще се случи независимо от опитите на тези, които са начело да управляват колкото се може повече… Въпросът е по какъв начин ще се случи.

Шефе, спирай Преслава и се махай! МихайлOFF…

автор:

Симеон Димитров