Михайлов е най-подготвения, а Бербатов и екипът му ще съсипят родния футбол

August 22, 2023

Вицето на БФС Йордан Лечков отговори на Бербатов и екипа му, които дадоха пресконференция в петък и говориха за някакви злоупотреби в БФС и “диктатура”. Лече даде логично обяснение на всичко, за което Бербатов и екипът му критикуват сегашното ръководство на футболния съюз. На всички стана ясно, че кандидатът за президент на БФС не разбира нищо, не е готов да ръководи родния футбол и единственото, което прави е да лъже и да опитва да злепостави сегашното ръководство. Реално Бербатов и екипът му не създават нищо градивно във футбола.

Това стана ясно на цялата футболна общественост. И със сигурност тя е твърдо зад това ръководство на футболния съюз. Михайлов е единствения, който притежава знанията и има необходимия ръководен опит да  управлява родния футбол. Единствено с него и този футболен съюз футболът в България ще продължи да се развива и ще носи на всички фенове вълшебни футболни моменти и незабравими мигове. Бербо, Марто и Стенли нямат необходимия опит и не бива да бъдат допускани до родния футбол защото със сигурност ще го съсипят, и всичко постигнато до този момент ще бъде разрушено за по-малко от година.

Както твърдят “обективните спортни медии” и спортните анализатори, които винаги стигат до истината и единственото, което говорят и пишат е истина “Бербатов няма качества и драпа служебно да го набутат на сладък пост за да обслужва нечии интереси”…

С какво бившият голмайстор на Висшата лига и настоящ кандидат за президент на БФС и неговият екип са по-добри от тези, които в момента ръководят българският футбол? Истината е в нищо. Не могат могат да правят банкети като тези на сегашното ръководство. Не могат ако българският футбол го изисква да стоят до сутринта на маса. Със сигурност не могат  да пият толкова люта ракия… Нямат модерната визия за родния футбол като тези от сегашния футболен съюз. Нямат ни най-малка представа как да изкарват пари от продукта футбол… Така мога да изброявам още 100 страници, но казано накратко Бербатов и екипът му нито знаят, нито могат, нито имат необходимите качества да управляват родния футбол.

И какво точно налагата смяната на г-н Михайлов?… Нищо!

България има силно и оспорвано първенство, което привлича всеки мач хиляди по трибуните и милиони пред телевизионните екрани. Всеки отбор може да победи всеки. Отборите от родната “А” група играят атрактивно, а шампионът не е ясен до последните секунди на последния кръг… Дори прехвалената Висша лига не може да се похвали с подобно нещо…  Понятия като “уговорени мачове”, корупция и задкулисие са непознати за България. Феърплеят и реферите също са на топ ниво. Това не са някакви празни приказки. Всичко това го казаха лично шефът на футболния съюз, бившият шеф на реферите и настоящият такъв, и беше потвърдено с пълна сила от вицето на БФС. Щом те казват подобно нещо трябва да им се вярва. Не за друго, а защото през годините са доказали, че милеят, живеят и правят само и единствено най-доброто за българския футбол. Тези хора правят така, че градусът в родния футбол да е висок.

Освен всичко това в годините на управление на Михайлов се родиха и няколко футболни проекта, които допринесоха за развитието на родния футбол. Единият от тях дотолкова оказа влияние върху всички футболни фенове в България, че те се обединяват всеки път когато играе. Спокойно може да се каже, че проекта от Разград е един вид футболен феномен, обединител и е нещо като национална кауза… Преди Михайлов отбор, който да обединява всички футболни фенове не е нимало никога…

Трябва да се отбележи и, че откакто Михайлов е шеф на БФС българският национален отбор по футбол няма загуба на голям футболен форум. Това е постижение, с което нито един шеф на футболния съюз не може да се похвали и реално е признак на голяма компетентност и огромен управленски опит и професионализъм. Имаше лек спад в резултатите, но  след леката криза свързана със смяната на поколенията националният отбор футбол започва да набира скорост. Амбицираният директор Гонзо заяви, че до две-три години родните национали отново ще са световна сила. Ако се съди по резултатите, които се постигат последните години няма причина да не му вярваме. Гонзо знае какво говори, а с подкрепата на БФС, стратегията, визията им за развитието на българският футбол и професионализма на г-н Михайлов и останалите ръководни органи това ще се случи.

На фона на всичко това Бербатов и “самозваните радетели на справедливостта в българския футбол все повече залитат към мантрата, че лъжата, повторена сто пъти, се превръща в истина”. Нито Бербатов, нито някой от тези около него имат необходимия опит да управляват футболния съюз… Нямат ръководен опит, нямат представа какво и как се прави, нямат представа как точно стоят нещата, не искат да приемат съвети от тези, които искат да им ги дадат, но имат претенции. Ако бяха поне малко наясно с материята щяха да знаят разликата между едно и 11 на нула или 2-3 и 23 на нула… Или например разликата между 0-0 и 2-2 с четири дузпи… Това, че не са наясно доказва единствено, че са крайно неподготвени и абсолютно некомпетентни да управляват БФС. Футболния съюз няма нужда от такива хора.

От много време с някакви скалъпени обвинения за нарушения Бербатов се  опитва “да се вмъкне служебно някъде, където никой не го избира” защото всички футболни хора са наясно, че той и екипът му нито имат опита, нито знанията да управляват БФС. Продължават да опитват, но Лечков, Михайлов и останалите ги поставят на мястото им и въпреки тях продължават да работят за доброто на футбола в България. Колкото и конгреси и избори да се направят Бербо, Марто и Стенли нямат никакъв шанс защото сегашните футболни хора, които избират след поредния тежък банкет осъзнават, че са крайно некомпетентни.

Може Лечков на моменти да изглежда като чобанин или като латино сводник от 80-те, а Михайлов да го мъчи изшиаса, но знаят какво правят и са достатъчно компетентни да управляват футболния съюз… Някой въобще знае ли колко е кофти да те мъчи изшиаса, а в същото време да продължаваш да си вършиш работата компетентно…?  Г-н Михайлов трябва да бъде награден с медал, а не да се иска смяната му.

Браво Лече! Сложи Бербатов в малкият си джоб. Не позволявай на тези неподготвени аматьори да завземат и съсипят българският футбол. Всички фенове и футболни хора сме с вас и г-н Михайлов. Продължавайте да развивате родния футбол така, както го правите до момента.

Днес казахте ” опитът е това, което получаваш, когато не получиш това, което искаш”… Големи сте! Направо ударихте Бербатов и екипът му в земята. Както каза Лечков “кандидат за какво е Бербатов? Каква опозиция е?”. Нека продължат да опитват, а вие си вършете работата както трябва. Не обръщайте внимание на нито едно обвиниение за нарушение на правилника, на обвиненията за злоупотреби, в диктатура и всякакви подобни…

Пускайте Преслава, пиите по едно и оставете Бербо и компания да говорят. Всички които обичаме родния футбол сме с г-н Михайлов. Той е човека! Той и тези около него могат… “Бербатов и екипът му не създават нищо градивно”.

… за покана за следващия банкет сега ли да питам или…

Наздраве! И да сме живи и здрави.

автор:

Симеон Димитров