Май туристите са родните национали ?

October 11, 2020

Доста често след загубите на родните национали казвах, че са загубили от туристи. Извинявам се на всички, които съм нарекъл така. Честно казано туристи са групичката на чичо Гошо.

В този ред на мисли групичката на чичо Гошо така и така е отишла до Финландия поне мога да им препоръчам да посетят едно хубаво място.

В севрената част на Финландия има едно местеце, което си заслужава да се види. Хотелски комплекс с къщички във формата на иглу. Таваните на въпросните къщички са стъклени и от тях се вижда северното сияние. Единият от баровете е от лед и водките, които си поръчваш ти ги сервират в чаши от лед. Заслужава си туристическата група родни национали да посети и това място. Ще им хареса повече от олимпийският стадион в Хелзинки.

Иначе за мача тази вечер …

По-рано през деня се появиха едни информации за състав, който донякъде носи оптимизъм. След това се видя, че чичо Гошо няма как да си промени възгледите. “Супер стратега” избра една единайсеторка, която като цяло беше “добре”. Стояха добре на терена. Прическите и татуировките им бяха ОК. Като стойка и поведение всичко беше на ниво. Така погледнато родните туристи бяха готови за мача срещу скиорите…

Лошото тази вечер беше, че скиорите им намазаха ските с бързата вакса и ги спуснаха по нанадолнището. Чичо Гошо въобще и не разбра от къде му дойде. Палавата му групичка, обаче може да е доволна, че от тази вечер ще има доста снимки на “Олимпийския стадион” в Хелзинки.

Тази вечер защитата отново беше под всякаква критика, а централните защитници отново допуснаха куп грешки. Чудя се колко трябва да ги чакаме за да ги махне тренерчето? Няма смисъл да ги мъчим момчетата. Вижда се, че не могат. В атака трикольорите също нямаха никаква идея. От халфовете нищо, от нападателчето – нищо… КД повече пъти се подхлъзна или опита да падне за фаул, отколкото да направи неще смислено в атака. След няколко опита и Йомов влезе в общата посредственост. Имаше един момент, в който очаквах родните примадони да извадят фотоапарати или телефони и да започнат да се снимат. Чудя се колко още трябва да чакаме преди “великият” Дермрнджиев да се махне?

Има нещо гнило в националния отбор и това не са футболистите… Поне част от тях.

След три дни ни чака мач с Уелс. След изказването на “нападателчето” с дъвката направо ме хваща страх. Според “великия” проблема е, че родните национали играли през три дни…Чудя се да се смея ли, да плача ли…? Нали в крайна сметка това правите? Играете футбол… Или поне някаква негова версия. Ако трябва да играете през три дни-играете… Или… За толкова кратко не можете да посетите местата, които искате?

Ами да помолим УЕФА родните туристи да играят веднъж месечно. Какви са тези глупости през три дни? За толкова кратко те въобще не могат разгледат забележителностите на местата, които посещават.

Има нещо гнило в родния футбол и националния отбор… Колкото по-бързо го махнем, толкова по-бързо ще имаме шанс да спрем да пропадаме и да трънем нагоре.

автор:

Симеон Димитров