Камбуров е на три дузпи от рекорда на Жеков

Мартин Камбуров вкара на ЦСКА от дузпа. Така за да подобри рекорда на Петър Жеков му остават още три гола…Три дузпи. Камбура е все по-близко до рекорда на Жеков и най-вероятно ще успее да го задмине още преди края на това първенство. До края остават достатъчно мачове за да му свирят 3 дузпи и да подобри рекорда. Но какво от това!?

Моите уважения към нападателя Камбуров, но нито е по-добър от Жеков, нито някога ще бъде, а ако му се извадят головете от дузпи ще бъде много далеч от рекорда, който преследва.

Петър Жеков е наричан от запалянковците вълшебния стрелец. Той е първият български футболисти носител на “Златна обувка” за голмайстор на Европа. Има още “Сребърна обувка” и “Бронзова обувка”. Бележи 7 гола в 14 мача за КЕШ и е в топ 100 на най-добрите реализатори в историята на футбола. За ЦСКА в 167 мача бележи 144 гола. За националния ни отбор записва 44 мача и 25 попадения.

Като постижения с отборите си Камбуров няма база за сравнение с Жеков. Нещо повече. Всички опити на Камбуров да играе за отбор с по-високи цели или някой гранд завършиха с провал за него. С цялата си футболна кариера Мартин Камбуров доказа, че е футболист за средняшките отбори… По-нагоре просто не му се получава. Може би точно поради тази причина за 15 мача в националния отбор Камбуров не успя да се разпише нито веднъж… За сравнение Петър Жеков е бележил на най-силните отбори с един от най-добрите отбори на Европа по негово време.

Сега Камбуров гони един рекорд, който скоро ще подобри… Това обаче в никакъв случай няма да го направи по-добър нападател от Жеков… Може би единствено по-добър изпълнител на дузпи…

автор:

Симеон Димитров

сподили в социалните мрежи