Камбуров е на три дузпи от рекорда на Жеков

March 21, 2021

Мартин Камбуров вкара на ЦСКА от дузпа. Така за да подобри рекорда на Петър Жеков му остават още три гола…Три дузпи. Камбура е все по-близко до рекорда на Жеков и най-вероятно ще успее да го задмине още преди края на това първенство. До края остават достатъчно мачове за да му свирят 3 дузпи и да подобри рекорда. Но какво от това!?

Моите уважения към нападателя Камбуров, но нито е по-добър от Жеков, нито някога ще бъде, а ако му се извадят головете от дузпи ще бъде много далеч от рекорда, който преследва.

Петър Жеков е наричан от запалянковците вълшебния стрелец. Той е първият български футболисти носител на “Златна обувка” за голмайстор на Европа. Има още “Сребърна обувка” и “Бронзова обувка”. Бележи 7 гола в 14 мача за КЕШ и е в топ 100 на най-добрите реализатори в историята на футбола. За ЦСКА в 167 мача бележи 144 гола. За националния ни отбор записва 44 мача и 25 попадения.

Като постижения с отборите си Камбуров няма база за сравнение с Жеков. Нещо повече. Всички опити на Камбуров да играе за отбор с по-високи цели или някой гранд завършиха с провал за него. С цялата си футболна кариера Мартин Камбуров доказа, че е футболист за средняшките отбори… По-нагоре просто не му се получава. Може би точно поради тази причина за 15 мача в националния отбор Камбуров не успя да се разпише нито веднъж… За сравнение Петър Жеков е бележил на най-силните отбори с един от най-добрите отбори на Европа по негово време.

Сега Камбуров гони един рекорд, който скоро ще подобри… Това обаче в никакъв случай няма да го направи по-добър нападател от Жеков… Може би единствено по-добър изпълнител на дузпи…

автор:

Симеон Димитров