Евро 2020 започна със смразяващ инцидент

June 13, 2021

Дългоочакваното европейско първенство по футбол започна с ужасяващ инцидент. Точно преди края на първото поллувреме звездата на датчаните Кристиян Ериксен се строполи на терена. Малко след това на стадионът настана гробна тишина след като лекарският екип започна да прави сърдечен масаж на футболиста. Датчаните наобиколиха Ериксен, а гледката и самата ситуация не беше приятна за никого.

Според информации от лекари Ериксен е получил сърдечен арест и сърцето му е спряло за момент. Единствено бързата и адекватна намеса на лекарските екипи е спасила животът му. Това може би ще сложи край на футболната му кариера, но в случая по-важното е друго. По-важно е Ериксен да се възтанови.

Футболът е страхотна игра, която носи много емоции и незабравими моменти, но футболните фенове едва ли желаят те да са точно такива като тези в края на първото полувреме на мачът Дания-Финландия. Всички искаме да гледаме футбол едва ли не непрекъснато, но дори и не се замисляме за натовареността на футболистите. Особенно тези от водещите отбори на водещите първенства.

Международният съюз на професионалните футболисти предупреди, че здравето на играчите не е поставено на първо място при изготвяне на състезателния календар, но реално едва ли някой е обърнал чак такова внимание на това предупреждение. Всички искаме да гледаме любимците си непрекъснато и не се замисляме за нищо.

В следващия месец Европа е футбол. Нека всички се насладим на най-доброто от играта без подобни инциденти.

БЪрзо въстановяване на Ериксен.

НЕ-СПОРТ