Договорът с ТВ правата нещо понамирисва

July 27, 2020

Нещо не разбирам защо футболното ръководство в оставка толкова държи да подпише новия договор за ТВ правата сега. Нали са в оставка? Щом е така нека добутат до конгреса, да организират изборите и да оставят на следващото ръководство да реши този въпрос. Така би било редно.

До изтичането на въпроснния договор има още доста време, а тези от БФС са се юрнали да подписват нов. Според тях други кандидати нямало, а условията дадени от въпросната телевизия били страхотни… Страхотни за кого?

Ако наистина е така не би следвало да има проблем и следващото ръководство да подпише въпросния договор. Цялото това бързане обаче ме кара да си мисля нещо друго и да се питам. Тези в оставка дали не изпълняват някакви поети ангажименти към някого? Реално те ли управляват БФС в момента или някой друг, който използва влиянието си ,за да постави следващото управление пред свършен факт, а той самия да продължи да дерибейства?

Докато футболните клубове в България мислят по начина по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето нещата няма да се случат. Клубният ни футбол ще продължи да се върти около проекта на един член на изпълкома, а националният ни отбор ще продължи да пропада. В същото време няколко члена на изпълкома ще си правят каквото си искат и ще подреждат нещата така, както им е изгодно на тях. Само на мен ли ми е странно, че например Ботев ПД взима съвсем малко повече пари от ТВ права от Царско село?

Навремето някой е казал умната мисъл, че “футболът е огледало на държавата”… Каквато държавата, такъв футбола. В този ред на мисли не е учудващо сегашното положение на най-обичаната игра. Всички знаем какво се случва в момента в така наречения триъгълник на властта и какво искат хората. Изхождайки от това напъните за нов ТВ договор на БФС повече приличат на поредната далавера, отколкото мислене за доброто на родния футбол… Нямам идея дали е така, но така изглежда. Изказванията на хора от изпълкома, че каквото решат-това е, а отборите са длъжни да се съобразят с тяхното решение само добавя още съмнения в страничния наблюдател. Редно да се попитат тези, които управляват футболната ни централа защо е толкова важно договорът за ТВ правата да се подпише сега от тях, а не в началото на следващата година например от новото ръководство на БФС. От какво толкова се притесняват?

Костадинов и тези от изпълкома трябва да спрат да поставят ултиматоми на отборите с огромна фенска маса, които си искат своето. Да престанат с глупостите и да си тръгнат с добро след избора на ново БФС. В противен случай току виж и под тяхните прозорци са се събрали недоволни… От това трябва да се притесняват, защото със сигурност няма да им хареса.

автор:

Симеон Димитров