Джиросаните са на крачка от фалита

August 26, 2020

“До фактическия фалит, т.е. до обявяването в несъстоятелност няма много време. Истината е, че в рамките на 1-2 седмици трябва да се намерят определени средства, за да се погасят определени задължения…”.” Избутваме момента, докато се стигне до най-лошото…”. Това заяви директорът Колев на днешната пресконференция на закъсалите столетници.

Ама ние това много добре го знаем, само че директорът и акционерите упорито отказваха да си го признаят. Явно всички сини са таяли и продължават да таят някаква надежда, че все пак някой отгоре ще се смили и отново ще даде някой лев… Или ще прати някой спонсор. Да, ама не! Видяхме, че сините от Герена не са свикнали сами да си търсят спонсори, а винаги са чакали на държавата да им даде. За техен лош късмет, обаче ситуацията в България е такава, че тези които създаваха опашка от спонсори пред офиса на сините сега са заети с разни други неща и ситуацията на Герена на този етап не ги вълнува.

Без държавната подкрепа сините го закъсаха много. От време на време някой ЕТ прави някое дарение, но явно това е крайно недостатъчно. Това пък с феневоте, което всички се надпреварват да обявяват ми е много смешно. Всички знаем кои фенове дават на отбора от Подуяне шест цифрена сума, но както и да е…

Другото интересно изказване от днешната пресконференция на сините беше това на Тити. Този човек не спира да изумява. Тъкмо си мислиш, че по-надолу не може и той слиза. Днес ревльото заяви, че е готов дори да обере банка. Ами давай бе Тити. Какво чакаш? Другото интересно беше говоренето на дълго и широко как сините нямало да сложат тире. Тити, Наско, а и всички останали сини май са забравилли края на 60-те години на миналия век? Тогава сините се обединяват със силния тогава Спартак. Идеята е да се “бори” много силния червен враг. Тогава геренци стават тире Спартак. Поне се пише лесно с две букви Л-С. Затова Сираков и Тити няма от какво да се притесняват. Спокойно могат да обявят несъстоятелност и да си сложат някое тире. “Желаещи” ще се намерят… Я от Бистрица, я от някъде другаде…

Когато винаги си бил високомерен. Когато никога в действията ти не е имало нещодостойно и морално, но не спираш да говориш за достойнство и морал. Когато си мислиш, че си повече от другите и те са ти длъжни с нещо. Когато ти дават всичко без да си мръднеш пръста и си сигурен, че всички са длъжни да ти дават се случва така. Рано или късно идва време да си “платиш” за гяволията. Сега на дневен ред е несъстоятелност.След това ще стане интересно със всички, които претендират да са “автентичните” сини. Кучета, Пелета и разни други… Май интересното тепърва предстои.

Дерзайте сини. Каквото и да стане следващите години ще го отричате. Ще си измислите нова история. Ще я повтаряте до безкрай и най-накрая ще си я водите за истинска. Това поне го можете много добре.

автор:

Симеон Димитров