Декларацията на сините е върхът на наглостта

December 1, 2021

Тези от Подуяне ни в клин, ни в ръкав взеха, че пуснаха една декларация… Декларация от сините не е нещо изненадващо… Изненадващо е това, за което са писали сините. И в качеството си на какви взимат отношение по нещо свързано с друг отбор… Вярно, че с оглед на историята си се мислят за много важни и се изживяват в нещо като морален стожер, но когато те самите са без морал нямат право да говорят за нещо такова.

На глупостите, че отборът от Подуяне “винаги е стоял встрани от политиката” не вярват дори сините шефове. Но пък за тях от години си е запазен патент да си измислят нещо, да го повторвт сто пъти и да си  го броят за истина. Сираков не спира да повтаря, че отборът от Подуяне никога няма да се обединява с други отбори и да сложи тире. Повтори го толкова пъти, че всички почти повярваха, че сините никога не са се обединявали и не са имали тире… Обаче пък някои още помним Л-С от времето на БКП… Даже и Сираков порита малко там. Трябва да помни тирето, което “никога не го е имало”… Като се говори за БКП и годините след 44-та феновете на футбола в България знаят за “Новото Левси”, както го наричат сините фенове, създадено от другарката Цола Драгойчева с указ на БКП след фалита на предишното такова. Знае се и за факта, че по времето на омразния за сините комунизъм те са единствения отбор със спонсор. Български пощи стават спонсор на сините, а по това време няма по-богати от тях. Знае се и за МВР,  държавна сигурност и кой точно построи “Герена”… Всички знаем и за заиграването на сините с демократите в началото на 90-те… Изведнъж тези от Подуяне взеха да се изявяват като най-големите демократи и се заиграха с тогавашните управляващи. Естествено тези действия на сините бяха “възнаградени” от управляващите сини “демократи” с даването на стадион без пари на вековниците. Стадион, за който всички данъци, такси и разни такива неща почти 30 години по-късно държавата продължава да плаща вместо сините.

Всички знаем и за задълженията, които отборът от Сухата река има към НАП и не се напъва много-много да плаща… А, има и един стадион на мястото на бившето пасбище, който отново беше даден на сините за без пари, но с условието Сираков, Тити и останалите да правят инвестиции… Инвестиции, както би следвало да има все още няма, а МВР все още плаща данъците и таксите на съоръжението на Динамо, Л-С или както и да казвт на вековникът, който е свикнал да е с тоз, който е на власт.

Няма нужда отборът от Подуяне да “следи конкретен клуб”. По-добре е шефовете на сините да гледат собственият си отбор, отколкото да се занимават с другите. Още повече е много нагло и безочливо да държиш сметка на другите за нещо, което ти никога не си правил. За разлика от сините “другият отбор”, за който те говорят е единственият, който плаща наем за стадионът и базата си. “Другият отбор” е и единственият, който иска да си направи стадонът със собствени средства, а не както са свикнали другите с “дайте ни”. Това, което “другият отбор” иска е не да му се помага, а да не му се пречи. Тези от Сухата река не могат да го проумеят, но това е техният начин на мислене.

Сираков трябва да разбере, че недопустимо е това, което прави клубът, който управлява и точно той има най-малко право да говори за спазване на правила, накърняване на интереси и разни такива… Не за друго, а защото и ако при тях правилата важаха по същия нащин като при “другия клуб”, а и всички останали, отборът от Подуяне щеше да се състезава при аматьорите.

Сираков, а и всички останали от синия клуб от покрайнините на София трябва да знаят, че колкото и да си повтарят измислената история тя няма да стане истина. Истината за сините е партията майка, Динамо, МВР, ДС, Пощи, Сталин на Мусала,отбор на всички власти…

Сините трябва да си мълчат и да продължат да се надяват държавата да продължи да не си търси дължимото. Не да следят “други отбори” и да пишат подобни нелепи декларации.

автор:

Симеон Димитров