В юношите на ЦСКА има хляб

January 17, 2021

ЦСКА победи в третата си контрола от лагера в Турция. За мачът няма какво толкова да се каже. Армейците очаквано победиха, а Акрапович отново заложи на два различни състава през двете полувремена. Единствения, който игра мако повече от 45 минути беше Мазику.

Освен, че армейците избистрят новата тактика и стават все по-стабилни другото важното е, че юношите, които бяха повикани на подготовката с ЦСКА отново бяха на добро ниво. В трите контроли те показаха, че съвсем скоро ще може да се разчита все повече на тях. Бучков показа добри игри и като дефанзивен халф, и като централен защитник. Днес фокусът определено пада върху Смоленски. Той отбеляза два от головете за армейците за победата с 3-0. Вярно, че Септември Симитли не е някаква кой знае каква класа, но пък за млад играч винаги е добре когато му се гласува доверие и най-важното, когато вкарва… два.

Като цяло е добре, че се дава шанс на юношите да покажат какво могат. През тази подготовка те се представят на доста добро ниво. Има хляб в младите армейци. Единственото, което трябва е да не спират да се трудят, да спазват дисциплината и режима, и да искат да вървят нагоре.

Ясно е, че нещата няма да се случат от днес за утре, но ако продължават в същия дух има бъдеще пред тях. Реално така тръгна и Вальо Антов. Подготовки с “А” отбора, работа, търпение и ето, че нещата му се получиха.

Сега реално всичко зависи от тях. Показаха, че могат. Сега трябва да не отстъпват, да бъдат търпеливи и да надграждат.

Може пък Смоленски и Бучков да са новите звезди на българският футбол… Показаха, че могат. Сега остава да го докажат. От тях зависи.

автор:

Симеон Димитров