В кръчма може,а на стадиона не!

June 25, 2020

От три седмици се играе футбол отново и от три седмици генералите раждат нови глупоси. Като решиха родната тото лига да се рестартира щабът каза, че футболът ще бъде без фенове на стадиона. След това взеха решение стадионите да са заети на 30%. После се взе решение да се отворят кръчмите и на стадионите да присъстват 50% от капацитета на стадиона. До тук добре, но преди няколко дни тези, които ни “предпазват” от грипа решиха на стадионите да присъстват не повече от 1000 фена в сектор… Това пък как го измислиха?

На “арената” в Разград например 1000 човека в сектор е около 80% от стадиона. На истинските стадиони не е така… Има и отбори с фенове, и те искат да подкрепят любимите си отбори на стадиона.

Не е ли малко… даже много глупава тази “мярка”?

В кръчмите може, а на стадиона не може. Според “умните” глави на стадионите не се спазва необходимата дистанция и заради това ще се намалят хората, които да могат да ходят там. (?)… А, как си мислят “умните” глви, че ще се спазва дистанцията в кръчмите след третата ракия или в дискотеките след н-тото уиски? Или короната в кръчми не ходи? Тя ходи само по стадионите… Хайде стига глупости!

Мисля си, че е крайно време да започнат да се взимат адекватни решения. Какъв точно е смисълът на цялото “упражнение” с хиляда човека в сектор като кръчмите наоколо са пълни с хора?… Като около Армията се съберат едни фенове, които не ги пускат на стадиона? А ако тези фенове решат да минат по жълтите павета? Сигурен съм, че резултата от разхотката няма да се хареса на някои хора.

Смърфовете също са отбор с много фенове. А, ако и те решат да дойдат на жълтите павета? Ще стане интересно…

Мисля си, че тези, които взимат решенията трябва да започнат да мислят и да вземат адекватни с обстановката решения. Няма начин в кръчмите и дискотеките да може, а на стадиона да не може… Звучи меко казано нелепо… И много глупаво.

Тези дни тези от щаба дори заплашиха, че мачовете щели да се играят без фенове… А едно гледане на мача някъде из жълтите павета?

Кръчмите и дискотеките не са по-различни от стадионите. Щом може на едното място трябва да може и на другото… Редно е да се помисли.

автор:

Симеон Димитров