В крайна сметка кой трябва да бъде треньор на ЦСКА?

June 26, 2020

Кой трябва да бъде треньор на ЦСКА е въпрос за 1 000 000 лева. Колкото привърженици има, толкова треньори ще излязат. Едно е ясно ръководството трябва да реши, да вземе един треньор, да му гласува доверие и поне две-три години да не го пипа. В противен случай ще си въртим едни и същи треньори през няколко месеца и нищо повече. Може евентуално ЦСКА да стане шампион, но това ще е моментен фойерверг.

На този етап дори и Юрген Клоп да стане треньор на ЦСКА след месец всички ще кажат, че той не става…Не е треньор за ЦСКА… Ами кой тогава? Кой, който след месец няма да бъде обявен за некадърник?

Отговора е ясен. Няма такъв. Няма треньор, който да направи чудеса за месец. Моментно може да вдигне отбора, но за нещо повече трябва време. Пак ще се върна на Клоп. Като доиде в Ливърпул първите две години дори не се класира за лига европа. Представяте ли си какво щеше да се случи ако беше треньор на ЦСКА? Още след първите няколко месеца всички “капацитети” щяха да кажат, че не става за ЦСКА… Малко след това щяха да го сменят. А в Ливърпул го оставиха. Дори и някои фенове да са си мислели, че той не е човека всяка събота са били на стадиона и са подкрепяли любимия отбор. Сега Ливърпул са европейски и световни шампиони, а титлата след 30 години чакане е въпрос на време.

А сега в родната ни действителност. Последните години треньорите в ЦСКА се сменят ей така по навик и за идеята. Никой не се задържа по-дълго. Сега треньор е Милош Крушчич. От момента, в който застъпи той има 12 победи, 2 загуби и 6 равни. Когато Крушчич стана треньор на ЦСКА отбора беше четвърти на седем точки от третия и на 10 от втория. Сега армейците са трети с равни точки с втория и на точка пред тези, от които изоставаха с десет. Това, обаче явно не е причина да остане начело на армейците. Дали е добър или не? Въпрос на гледна точка.

Сега се говори, че от новия сезон на дневен ред е отново Стамен Белчев. Според мен при него играехме най-добрия и печеливш футбол, но по едно време спряхме да го харесваме и го сменихме… Сега отново го искаме. До кога?

В крайна сметка кой трябва да бъде треньор на ЦСКА? Крушчич, Белчев, някой друг ?

Който и да е със сигурност трябва да остане по-дълго. Големите отбори задържат треньорите си повече от два-три сезона, а и в крайна сметка е безсмислено пет имена да се въртят като треньори през около година. Много по-добре е вместо един треньор да идва три пъти за по около година да го оставим веднъж за три години.

автор:

Симеон Димитров