Българският футбол се нуждае от големи реформи

March 16, 2021

Конгрес на БФС очевидно ще има. Порточанов, който засега е главния кандидат за шеф на футболния съюз искаше датата да е 30-ти април. Фурнаджиев и изпълкома решиха да си дадат още около два месеща и избраха 25-ти юни като по-подхяща дата. Каква точно е разликата никой не знае. Каква е логиката на изпълкома в оставка също никой не знае, но пък тези, които управляват БФС вече толкова време непрекъснато правят разни неща, които нямат логика и само те разбират… Всъщност може да се надяват да се случи отново ” много искаме конгрес, но не ни разрешават да го проведем заради вируса”…Или пък нещо друго?

Реално когато и да се проведе конгреса и който и да стане шеф на БФС след сегашните трябва да направи много, и драстични промени. Ясно е, че много от тези, които са сега не го искат, защото така им харесва, но е ясно и, че по този начин нещата не работят… Всъщновт работят, но само за някои…

Редно е всички общински и тем подобни издържани от държавата футболни клубове ако не могат да се финансират и функционират като частни спорни дружества просто да се премахнат от професионалния футбол. Не е нормално да има такива “професионални” клубове… Както не е нормално държавата да строи стадиони на частни футболни клубове… Но това е друга тема.

Другото, което е много важно прословутите конфликти на интереси, за които всички знаят да се премахнат не само на хартия. На всички е ясно, че част от отборите разчитат много на парите от спонсора и ТВ правата… Това до какво води?

Лошото е, че тези, които искат да управляват футболът в България не обелват и дума за това. Дано да го имт като идея и да я осъществят… В противен случай за каква промяна говорим? Отново ще получим от същото, обаче от други хора…

Хайде стига толкова!

автор:

Симеон Димитров