Берое победи ЦСКА с измислена дузпа

March 21, 2021

Берое победи ЦСКА в 22-рия кръг на тото лигата. Единствения и победен гол за старозагорци вкара гонещия рекорд Камбуров след като съдията си измисли дузпа малко преди края на мача.

За пореден мач за първенство след нова година ЦСКА не показва играта от преди нова година. Това донякъде определя и резултатите. Шест мача за тото лигата, три вкарани гола, три победи, един равен и две загуби.

Въпреки това този следобед ЦСКА имаше своите шансове да победи заралии. Имаше и желанието да го направи. Включванията на Бусато в атака в края на мача го показаха, но донякъде днес армейците нямаха и шанс. Все пак ако не беше пресилената дузпа армейците имаха своите шансове.

С направените промени в състава от Акрапович ясно се вижда конкретната цел на червените. Титлата със сигурност е мираж. Дори днес армейците да бяха намалили преднината на делиорманци отново нямаше да имат шансове за титла. Хубаво е да си мислим, че ЦСКА има шанс за титлата, че първенството ще се играе както в други страни, където няма отбори, които излизат с юношите срещу когото трябва и рефери, които “грешат” все в една и съща посока, но уви… Ако евентуално днес ЦСКА бяха играли с всичко най-добро със сигурност щяха да победят Берое, но най вероятно всички футболисти, които висят с картони щяха да получат такива…Може би заради това червените са си направили правилно сметката и са решили да хвърлят всичко за купата.

Ако не друго поне тази година може да не се спънат за пореден път в един и същ камък. Предишните години видяхме как ЦСКА с илюзорни шансове за титла хвърляше всичко и за титла, и за купа. В крайна сметка се получаваше така, че червените нямаха нито титла, нито купа.

Разбира се първенството не трябва съвсем да се отписва, защото в крайна сметка може да се получи така, че ЦСКА сериозно да си застраши евроучастието.

Все пак в момента запазване на ключовите футболисти за мача за купата ми се струва правилен и логичен ход. В момента армейците са с равни точки с Локо Пловдив. До края червените ще играят срещу всичките си съперници за вторито място и при евентуална грешна стъпка за купата щетите ще могат да се поправят.

От друга страна ако ЦСКА вземе купата ще има трофей. Това според мен винаги е по-добре от нищо. Може да не е титла, но като се има предвид всичко в тото лигата пак е нещо… Винаго е по-добре да завършиш състезание с купа.

автор:

Симеон Димитров