ЦСКА все пак изпраща силна година

ЦСКА все пак изпраща силна година post thumbnail image

Може да се каже, че ЦСКА изпраща силна година. След разочарованието от загубената купа армейците все пак показаха кои са и завършиха 2020 г. ударно. В първенството дишат във врата на проекта, а с победите над Рома и отборът от Подуяне краят на годината е повече от добър.

Червените успяха по безапелационен начин да влязат в групите на Лига Европа. След четири победи в предварителните кръгове ЦСКА се завърна в груповата фаза на турнира. Там пък армейците спечелиха пет точки.

ЦСКА връща старият си блясък и в Европа отново се говори за червените. Тези дни УЕФА публикува ранглиста на отборите, участвали в КЕШ и Шампионската лига в периода 1955-2020 г. Армейците са в топ 50 на отборите от стария континент.

След смяната на Белчев с Акрапович ЦСКА тръгна уверено и в първенството. Направи серия от победи и отново е по петите на проекта от Разград. Да, в момента е на 6 точки зад “хегемона”, но при нормално първенство това не е кой знае каква разлика. Все пак ЦСКА има да играе два пъти с проекта от Делиормана, а при успех това са точно 6 точки. Ако евентуално и на другите отбори в тото лигата започне да им се играе срещу тях, а съдиите спрат да им бутат аванта това реално ще означава 32-ра титла за ЦСКА.

Всичко това разбира се е в най-добрия вариант, но всички знаем, че ще се случи много трудно. Все пак в момента ЦСКА има добър отбор и добър треньор… По-добър от този на “националната кауза”, а това трябва да кара феновете на армейците да бъдат оптимисти.

Със сигурност след нова година в тото лигата ще е интересно. Ако в тези от БФС и съдийската комисия има поне малка идея за феърплей за “хегемона” ще бъде много тежко.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Защо е това нещо с половин плейофите…?Защо е това нещо с половин плейофите…?

Преди три-четири години “умните глави” от БФС решиха да променят формата на родната “А” група… Както тогава се казваше. Тези от футболния съюз заумуваха в какъв точно формат да се

ЦСКА освобождава ненужните. Това, евентуално е истинското заглавиеЦСКА освобождава ненужните. Това, евентуално е истинското заглавие

Последните дни се изписа много за раздялата на ЦСКА с ненужните чужденци. И всичко това придружено с много гръмки заглавия. Като се започне от „ЦСКА в криза, маха чухденците“ и