ЦСКА все пак изпраща силна година

December 28, 2020

Може да се каже, че ЦСКА изпраща силна година. След разочарованието от загубената купа армейците все пак показаха кои са и завършиха 2020 г. ударно. В първенството дишат във врата на проекта, а с победите над Рома и отборът от Подуяне краят на годината е повече от добър.

Червените успяха по безапелационен начин да влязат в групите на Лига Европа. След четири победи в предварителните кръгове ЦСКА се завърна в груповата фаза на турнира. Там пък армейците спечелиха пет точки.

ЦСКА връща старият си блясък и в Европа отново се говори за червените. Тези дни УЕФА публикува ранглиста на отборите, участвали в КЕШ и Шампионската лига в периода 1955-2020 г. Армейците са в топ 50 на отборите от стария континент.

След смяната на Белчев с Акрапович ЦСКА тръгна уверено и в първенството. Направи серия от победи и отново е по петите на проекта от Разград. Да, в момента е на 6 точки зад “хегемона”, но при нормално първенство това не е кой знае каква разлика. Все пак ЦСКА има да играе два пъти с проекта от Делиормана, а при успех това са точно 6 точки. Ако евентуално и на другите отбори в тото лигата започне да им се играе срещу тях, а съдиите спрат да им бутат аванта това реално ще означава 32-ра титла за ЦСКА.

Всичко това разбира се е в най-добрия вариант, но всички знаем, че ще се случи много трудно. Все пак в момента ЦСКА има добър отбор и добър треньор… По-добър от този на “националната кауза”, а това трябва да кара феновете на армейците да бъдат оптимисти.

Със сигурност след нова година в тото лигата ще е интересно. Ако в тези от БФС и съдийската комисия има поне малка идея за феърплей за “хегемона” ще бъде много тежко.

автор:

Симеон Димитров