ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА

January 5, 2020

 Днес бе избран футболист номер едно на България. Като се замисля колко наистина големи футболисти не са ставали футболист на годината, а сега какви идиоти се кичат с тази титла чак ми става смешно… И тъжно…

  Капитанът на Локо Пловдив Димитър Илиев е футболист на годината за 2019 на България. Той изпраща може би най-силната  година в кариерата си и най-вероятно заслужава наградата повече от другите. Нека му е честито, и тази година в кариерата му да продължи да се повтаря, а не да е някакъв малък фойерверк и след това нищо.

 Едно нещо обаче, ми е много любопитно. Как така най-добрия български футболист не го викат и не играе за националния отбор. Или всъщност, викнаха го еди-два пъти, но не игра. Явно както и си мисля в националния не се викат най-добрите, а „най-заслужилите“. На тази мисъл ме навежда и факта, че миналогодишния номер едно в тази класация Кирил Десподов, и единствения, който играе на запад (и бележи доста) също не играе много-много за националния. Не съм някакъв футболен капацитет, а просто фен, но си мисля, че като избираш някой за футболист номер едно на България, значи той е най-добрия. А щом е най-добрия някак си е логично да играе за националния. Така мисля аз… Ама може и да не съм прав.

 Другото, което ми е любопитно е по какъв критерий е правена класацията. Пълна е с “туристи”. Май пак по някакви странни „заслуги“. Иначе нямам обяснение каква работа има в тройката Божиков, и  как така Станислав Генчев е номер три при треньорите?… За един приятел питам.

Както и да е.Може не всички да са заслужили, но…

 Честито на наградените.

И дано някой ден в тази класация да присъстват наистина най-добрите футболисти и треньори.

Автор:

Симеон Димитров