“Обективните” ще продължават да вкарват напрежение в ЦСКА

April 29, 2022

Тази година ЦСКА за пореден път се класира на финал за Купата на България. Сега обаче нещата са малко по-различни. Тази година ЦСКА ще играе финал за купата с отборът на всички власти, НАП и БФС, и “обективните” спортни анализатори са впрегнали целият си ресурс да вкарват напрежение при червените.

След очакваните атаки на “обективни” срещу ЦСКА преди полуфиналите за купата и мачът им с “отбора на народа” за първество сега всичко започва отново. И новият “хит” на спортните “разбирачи” е “несъстоятелността на играта” на армейците.

Според “обективните” армейците трябвало да се срамуват от класирането си на финал… По-голяма глупост не бях чувал. Аз лично не бих се срамувал от нито една победа и не бих нарекъл мач като този срещу Славия позорен. Армейците, а и техните фенове биха могли да се срамуват и да нарекат мача позорен ако на полуфинала бяха изиграли мач, подобен на този, който изиграха сините в Разград и София. Или пък от победа като тази на разградчани срещу юношите на Миньор… Или някакъв подобен мач, какъвто двете Л-та са играли доста. Сега, обаче ЦСКА няма от какво да се срамува, а мачът няма как да се нарече позорен.

Всеки отбор иска да победи противникът си. Е, в България не е точно така и зависи кой отбор срещу кого играе. Има моменти, в които единия отбор не желае победата когато играе  срещу определени отбори, но това е друга тема… Основното във футбола е, че всеки желае победата и излиза на терена с идеята да я постигне. Примери за това можем да видим навсякъде по света. В предишния кръг на шампионската лига Реал Мадрид прегази Челси в Англия и логично победи с 3-1. Всеки мислеше реванша за протоколен, но Челси взе, че победи Реал с 3-1 в Испания… Е, трябва ли Реал да се срамува, а феновете им да са недоволни, че мадритчани продължават напред след като отстраниха Челси по инфарктен начин и да нарекат победата позорна? Не мисля. А и останах с впечатлението, че никой в Мадрид не беше разочарован… В Англия феновете на Ливърпул трябва ли да определят победата им в последния шампионатен кръг като позорна след като любимият им отбор успя да отправи едва 5-6 удара към вратата на изпадащ отбор? Примери много… Същото се случи и в София. За разлика от мачовете в другия полуфинал за купата, тук двата отбора желаеха да играят финал. ЦСКА победи Славия с 2-0, а следващата  седмица белите си го върнаха. Все пак армейците показаха по-здрави нерви и се класираха за финала. В този случай разочарованите със сигурност не трябва и не са червените. Те няма от какво да са разочаровани. Ясно е, че “обективните” напоследък се опитват да убедят всички в обратното, но пък в крайна сметка целта оправдава средствата. А целта на този етап изглежда, че е отборът на НАП да спечели купата… Поне така изглежда. Промяната на датата за финала също навежда на тази мисъл, но това е друга тема… Картони, наказания и така нататък…

Писанията и коментарите за слабата игра на ЦСКА и “супер-правилния” футбол на отбора на Мъри ще продължат. Ще продължат и другите опити да се направи така, че ЦСКА да не е на 100% за финала. Ситуацията в момента е “за сините или добро или нищо”, а за ЦСКА удари отвсякъде, по всяко време и по всякакъв начин… Някой представя ли си какво щеше да е ако НАП бяха запорирали сметките на армейците, а не на сините? Със сигурност нямаше да е толкова тихо. Вместо това “разбирачите” не спират да повтарят колко е зле ЦСКА и да нагнетяват напрежение на “Армията”. Никой няма да се учуди ако се измисли и оше нещо… Лиценза на армейците например е вариант… Едно е сигурно. До края на другата седмица със сигурност ще им някаква голяма драма при червените. След това на финала ще се сложи един рефер като Чинков например, който да се раздаде в правилната посока и готово… След толкова години сините отново ще са с купа, а офанзивата срещу омразните червени ще продължи.

Истината е, че в момента огромна час от напрежението в ЦСКА се вкарва от феновете на отбора, които поради някаква причина се подвеждат по коментарите на “обективните”. Волно или неволно така се получава. Реално армейците играят по еди и същи начин откакто дойде Стойчо. ЦСКА играе по начина, по който игра срещу Осиек, Виктория, Лиепая, Бодьо, Рома, сините на Мъри, проекта от Разград… Нищо не се е променило в играта. Единственото различно е, че при тези мачове на трибуните имаше далеч повече публика. Сега поради някаква причина феновете на Армията са почти толкова, колкото са в Разград… Например… А това спрямо претенциите на феновете на отбора е необяснимо. Има много големи отбори по света, които не са ставали шампиони от много години. На феновете им не им харесва, но са на стадиона всеки мач.

Всеки фен желае отборът му да е шампион, но пък от друга старана би трябвало да подкрепя отборът си дори и когато не е. За ЦСКА това важи с още по-голяма тежест, защото тези, които мразят ЦСКА и правят всичко възможно да дестабилизират отбора не искат ЦСКА да е слаб и да не става шампион… Искат ЦСКА да го няма. И ако нещата продължат да се развиват по същия начин съвсем скоро на Армията ще се подвизават едни, които си мислят, че са ЦСКА, а в същото време армейците отново ще ритат за здраве във “В” група… И този път за доста по-дълго.

Финалът идва. Офанзивата срещу ЦСКА със сигурност ще продължи, а дори ще стане и по-голяма. Точно поради тази причина феновете в този момент трябва да подкрепят отбора на стадиона, а не да пишат декларации, да правят селекции, да са онлайн критици… и въобще да се занимават с несвойствени за тях работи.

“Обективните” ще продължат да вкарват напрежение в ЦСКА.

Любопитно ми е този път каква ще е драмата…

автор:

Симеон Димитров