На стадиона може само заради партията. Нали г-н Кралев?

March 16, 2021

Не, че нещо, но честно казано вече се обърквам от всичко, което се говори за лошия грип и за прословутите мерки. Господин спортния министър и тези от неговата партия всеки ден “зомбират” хората и им обясняват колко лоши са нещата с “пандемията” и в същия момент не спират да си противоречат с действията си.

Министърът на спорта и тези около него обясниха колко е опасен поредният грип. Точно поради тази причина забраниха публика на стадионите. Месеци по-късно стадионите още са затворени за публика. Отвориха се молове, магазини, заведения, кина, театри и какво ли още не, но според Кралев на стадионите е опасно и те остават затворени… Спортен министър е… “Загрижен е за адравето на феновете”…

Тези дни обаче се оказа, че на стадиона е опасно само на футболните мачове. Ако например се съберат хора на предизборните гастроли на господин министърът на спорта на стадионите могат да идват хора. Не на мач, но поне ще могат да са на стадиона… Могат да не носят маски, могат да са един до друг, могат да скандират, да се прегръщат и за тях не важи правилото да се носи маска на открито при събития, на които има струпване на хора и спазване на “необходимите” 1,5 метра един от друг… Подробността, заради която затвориха стадионите.

От около месец Министърът се впусна в дейна предизборна обиколка. Срещна се с доста спортни клубове, направи няколко първи копки и обяви отпускане на средства за ремонти и изграждане на различни спортни съоръжения. Преди избори човекът е щедър до безобразие… Понапълни разни места, на които по принцип не пускат хора и голяма част от тях нито носеха маски, нито спазваха прословутата дистанция.

До кога така? Един път така, друг път на обратно… Не че е за първи път… И сега господин Министър и хора от партията какво стана? За футболен мач публиката на стадиона е забранена, защото има риск от заразяване и разпространение на заразата… Ако обаче е за предизборни цели няма проблем… Партията над всичко…

Щях да попитам дали не се чувствате неудобно, но очевидно няма смисъл.

автор:

Симеон Димитров