Националите на чичо Гошо

August 24, 2020

Почти 100 килограмов вратар и много 30+ “звезди” в националния, който уж щеше да се гради с 10 годишна перспектива. Това за съжаление е равносметката на повиканите национали от чичо Гошо… Или тези, които са му казали да повика.

Уж щяхме да градим нов отбор и да вървим напред, а какво се получава? 3/4 -ти от повиканите “звезди” са малко над 30… Абе Гоше, ми те тези на следващото световно ще са по-близо до 40… Това ли е новия перспективен национален отбор? С такъв национален ли ще вървим напред?

Всички знаем, че имаш треньорски капацитет точно толкова, колкото този преди теб, но моля те…Този преди теб поне имаше смелостта да пусне някой под 30. А ти?

Почти 100 килограмов вратар. Защитници, които са малко по-бързи от костенурки, халфове, които в по-голямата си част са дефанзивни и нападатели, които са бавни и не могат да вкарват. В този ред на мисли като се викат подобни “футболисти” защо я няма “супер звездата” на числото Камбуров ? Или Галчев? Това ли е новият национален отбор?

Няма ги Марселиньов и Вандерсонов, но пък на линия е Сисиньов в компанията на няколко свършили с футбола играчи… Градим “перспективен” отбор за следващото световно с играчи средно на 33 години. В отбора не са включени някакви младоци като Антов, Турицов, Йомов… Със сигурност има и още…Ех чичо Гошо, ако беше жена… Така, както не можеш да отказваш и правиш каквото другите искат…Цена нямаше да имаш.

Какво трябва да очакват феновете от тези старци-разбойници? Някой престижен хикс срещу отбори от ранга на Малта или минимална загуба от отбори като Косово?

Не знам за останалите, но аз лично си искам националния отбор. Този национален, който мачкаше и се класираше на световни и европейски. Този национален, който в проливен дъжд събираше 75 хиляди на “Васил Леввски”. Този национален, които губеше с 2:0 от германия и победи… Чичо Гошо, ти това не го можеш. И “пенсионерите”, които си събрал не го могат.

Гоше, тези “футболисти” в следващите мачове с малко повече късмет ще стигнат до нищо повече от почетна загуба? Точно заради това много бих искал ти, и повечето “тролеи” да ни освободят от присъствието си… За БФС вече съм го казал много пъти, а с тях и целия изпълком. Всички вън!

автор:

Симеон Димитров