Как да не те е яд след такъв мач?

June 21, 2020

ЦСКА отново пропусна да победи сините с резултат. Срещата завърши 3-3 и армейците трябва да са много недоволни от това. С оглед на много по-добрата игра на червените резултатът трябваше да бъде различен.

През първото полувреме ЦСКА тотално надигра сините. Всяка червена атака вещаеше опасност за синята врата. Футболистите от Подуяне пък изглеждаха като събрали се за квартално мачле в съботния следобед още неизтрезнели от предишната вечер ентусиасти.

Армейците поведоха, на два пъти нацелиха и гредите. Всички, дори сигурен съм и сините футболисти и фенове като виждаха какво се случва на терена очакваха ЦСКА да се оттегли с поне два гола аванс на почивката. Да, ама не! Защитниците на ЦСКА решиха да правят подаръци. Една меко казана глупава грешка на Занев върна сините в мача. Във втори пореден мач капитанът вместо да отиграе безобидна ситуация както трябва или пък дори да изчисти топката на където му видят очите той прави непредизвикани грешки, след които пада гол във вратата на ЦСКА без дори противникът да я е застрашил по някакъв начин. След това нова грешка в защита, обратно свирен фаул и след неразчетено излизане на Бусато сините повеждат.

Така вместо на полувремето ЦСКА да води с поне два гола губеше в резултата. Е, как да не го е яд човек? Съперника ти е тотално надигран. Не знае къде се намира и е готов да получи толкова голове, колкото пожелаеш, а ти му даваш да диша. Пускаш му аванта и го връщаш в мача.

През второто полувреме картинката беше същата. ЦСКА отново беше по-добрия отбор. Успя да изравни бързо, и когато просто трябваше да охлади сините мераци нова грешка в защитата отново изведе отбора от Герена напред. След още едно-две меко ахмашки отигравания в защита дори си мислех, че второто полувреме ще е като първото. ЦСКА мачка, вкарва гол, прави грешки в защита и сините вкарват два. Не се случи. Все пак имаше някаква логика във всичко. ЦСКА изравни, а дори можеше и да победи ако Ахмедов беше една идея по-съсредоточен накрая.

На Гълъбов и Занев заедно като централна двойка не им се получава. Двамата правят грешки и няма кой да покрие другия. Когато Антов е централен защитник с някой от тях всичко е ОК, защото в повечето случаи Антов им оправя грешките. Според мен Антов е много по-полезен като централен защитник. Така Гълъбов или Занев (който играе с него) не се излагат толкова. Антов ги покрива.

За атаката на ЦСКА няма какво да се каже. За пореден мач правеха добри и разнообразни атаки. Кери продължава да е инициатора на почти всичко добро в атака, а Соу освен да създава положения този път вкара два пъти и бе избран за играч на мача.

Армейците отново търсеха победата и се бориха до края. Не се предадоха,а това може само да радва червените фенове. Вечи имам чувството, че след 75-ата минута са минутите на ЦСКА.

По-важния мач предстои. Да се надяваме, че идната сряда всички в защита ще са по-концентрирани. Антов ще е централен защитник и след мача ЦСКА ще празнува класирането на финала за купата.

автор:

Симеон Димитров