Каквото и да пишат “обективните” селекцията на ЦСКА е добра, а Соу вече е легенда

Каквото и да пишат “обективните”  селекцията на ЦСКА е добра, а Соу вече е легенда post thumbnail image

След кратката “суша”, в която беше изпаднал Соу не спира да бележи. Доста все още го критикуват по навик, а и подтикнати от “честните и обективни” медии. Каквото и да се говори фактите са ясни. Соу е важна част от отбора на ЦСКА. Ако беше в един отбор от Делиормана за него щеше да се говори като за суперзвезда, но Соу е от ЦСКА и се прави всичко възможно да се омаловажат головете му. Фактите казват, че след пандемия-прекъсването Соу не е вкарвал само в два мача. Този с пловдивските буфери миналото първенство (1-1) и този с Ботев в миналия кръг. В мача с Ботев, обаче Соу направи фаула, след който падна победния гол.

Фактите говорят, че Соу вече е най-резултатния чужденец на ЦСКА. Той вече има 34 гола във всички турнири и се превръща в чужденецът реализатор номер едно на ЦСКА. Каранга е втори, а трети е Тиаго, който също е водеща фигура в отбора. Безспорни любимци и сочени като трансферни попадения като Мораеш (например)са вкарали доста по-малко за ЦСКА.

Това само показва, че въпреки всички приказки селекцията, която се прави на армията последните години не е толкова калпава, колкото домус медиите я представят. Ако към Соу и Тиаго прибавим и Кери, който за 25 мача ( в половината влезе като резерва) има 4 гола и 7 асистенции нещата стават още по-стряскащи.

Всички виждаме как се включва Ахмедов. Отново всички видяхме как се включи Йомов. А, Антов, Мазику, Турицов и Енрике? Нещата с “кофти” селекцията лансирани от ДомусСпорт медиите май съвсем отидоха на вятъра.

Според мен ЦСКА в момента разполага с най-класните футболисти. На армейците им трябва единствено един вратар като Мболи и един централен защитник като Албентоса, и всичко ще бъде перфектно. Този отбор ми харесва. Харесва ми и, че до последно не се примиряват с нещо различно от победа. Такъв ЦСКА ми харесва да гледам. Да се “бие” до последната минута и да взима своето. Това е моят ЦСКА…Това е нашият ЦСКА.

Нека го подкрепяме и не обръщаме внимание на подуенци и делиорманци…И най-важното на писанията на “честните и обективните”.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Комплексите на проекта от Разград нямат крайКомплексите на проекта от Разград нямат край

След като тези от Разград през годините привлякоха куп набедени звезди за много пари, а армейците взеха далеч по-качествени футболисти за много по-малко пари сега явно разградчани са сменили стратегията.