Каквото и да пишат “обективните” селекцията на ЦСКА е добра, а Соу вече е легенда

August 24, 2020

След кратката “суша”, в която беше изпаднал Соу не спира да бележи. Доста все още го критикуват по навик, а и подтикнати от “честните и обективни” медии. Каквото и да се говори фактите са ясни. Соу е важна част от отбора на ЦСКА. Ако беше в един отбор от Делиормана за него щеше да се говори като за суперзвезда, но Соу е от ЦСКА и се прави всичко възможно да се омаловажат головете му. Фактите казват, че след пандемия-прекъсването Соу не е вкарвал само в два мача. Този с пловдивските буфери миналото първенство (1-1) и този с Ботев в миналия кръг. В мача с Ботев, обаче Соу направи фаула, след който падна победния гол.

Фактите говорят, че Соу вече е най-резултатния чужденец на ЦСКА. Той вече има 34 гола във всички турнири и се превръща в чужденецът реализатор номер едно на ЦСКА. Каранга е втори, а трети е Тиаго, който също е водеща фигура в отбора. Безспорни любимци и сочени като трансферни попадения като Мораеш (например)са вкарали доста по-малко за ЦСКА.

Това само показва, че въпреки всички приказки селекцията, която се прави на армията последните години не е толкова калпава, колкото домус медиите я представят. Ако към Соу и Тиаго прибавим и Кери, който за 25 мача ( в половината влезе като резерва) има 4 гола и 7 асистенции нещата стават още по-стряскащи.

Всички виждаме как се включва Ахмедов. Отново всички видяхме как се включи Йомов. А, Антов, Мазику, Турицов и Енрике? Нещата с “кофти” селекцията лансирани от ДомусСпорт медиите май съвсем отидоха на вятъра.

Според мен ЦСКА в момента разполага с най-класните футболисти. На армейците им трябва единствено един вратар като Мболи и един централен защитник като Албентоса, и всичко ще бъде перфектно. Този отбор ми харесва. Харесва ми и, че до последно не се примиряват с нещо различно от победа. Такъв ЦСКА ми харесва да гледам. Да се “бие” до последната минута и да взима своето. Това е моят ЦСКА…Това е нашият ЦСКА.

Нека го подкрепяме и не обръщаме внимание на подуенци и делиорманци…И най-важното на писанията на “честните и обективните”.

автор:

Симеон Димитров