Добри новини за ЦСКА и Стойчо Младенов

September 1, 2021

Паузата за националните отбори дойде в добър за ЦСКА и Стойчо момент. След лятната подготовка армейците имаха повече контузени, отколкото здрави футболисти. Тези, които не бяха контузени, обаче трудно изкарваха повече от 65-70 минути на терена. Това принуди армейците да отложат доста мачове от шампионата, за да може Динчев до колкото е възможно да вкара във форма наличните играчи за битките в Европа. Направи се и един вид спешна селекция заради трайните контузии на Кох, Вион и Чарлс.

ЦСКА взе Томас Лам, Карло Мухар и Калоян Кръстев, а се очаква до утре евентуално да се вземат поне още двама. Лам трябва да замести Мено Кох и от това, което се видя срещу Биктория Пилзен и Черно море изглежда ще успее. Лам показа, че разполага с голям потенциал и се представи на много добро ниво в мача с моряците и включването си срещу Виктория. В мача във Варна се видя, че трябва да се напасва с Матай, но се видя и, че в тандема Матай-Лам има голям потенциал.

Карло Мухар тепърва ще го видим какво може, а Калоян Кръстев феновете на футбола в България го знаят. Армеецът от дете се представяше добре в Славия, а сините от Подуяне са му абонати, но на всички е ясно, че изискванията в двата столични отбора са различни. Дано Кръстев успее да сбъдне детската си мечта да стане шампион с ЦСКА и да играе поне полуфинал в Европа…

Започващия днес лагер в Банско ще е нещо като повторна подготовка за ЦСКА, а Динчев ще има доста работа. Добрата новина за Стойчо Младенов е, че много от контузените се завръщат и започват тренировки с отбора на пълни обороти. Варела, Бай, Гълъбов и Живков вече са на линия и ще могат да влязат във форма. Мухар и Лам ще се обиграят с отбора, а Йомов и Вилдсхуд също вече са на линия.

Така Стойчо вече разполага с почти целия отбор. Футболистите, които до този момент не бяха на негово разположение ще се включат пълноценно в тренировките. Единствените, които лекуват контузии са Кох, Вион и Чарлс. Лагерът ще продължи до вторник, а в последния ден ще има приятелска среща.

Наличието на почти всички футболисти и възможността за лагер и подготовка дават поводи за оптимизъм и надежди, че ЦСКА ще е готов за предстоящата тежка серия от мачове четвъртък-неделя… Така, както беше миналата година. Вярвам, че Кирил Динчев ще успее и ще подготви отбора по най-добрия възможен начин. Вярвам и, че Кох и Вион ще имат възможност след нова година да се включат в европейските мачове на ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров