Добре че Швейцария спря в 15-тата минута

March 25, 2021

За днешния мач на националният ни отбор по футбол каквото и да се каже ще е в повече. Дебютът на Ясен Петров въобще не премина по план. Не го покри и късметът на начинаещия…

То всъщност за планът на нашите се разбра чак след мача. В интервютата накрая всички говореха колко добре са играли “лъвовете” второто полувреме.

Явно планът на Ясен не е бил достатъчно добре премислен… Или напротив… От това, което чух нашите прими е трябвало да приспят вниманието на швейцарците и след това да ги ударят… Много хитро… Само не знам трите гола влизаха ли в идеята за приспиване?

При пасив от три гола “лъвовете заиграха по-добре”. Дали защото швейцарците спряха и вече се пазеха за следващия мач или заради заблуждаващата тактика на тренера Петров никой не знае. “Специалистие” обаче не пропуснаха да отбележат, че родните национали са заиграли по-добре второто полувреме. Явно тактиката е сработила. Разминаха ни се пет и повече… Така поне е ясно. Три бързи за 15 минути, разсейваме ги, те се отпускат и не вкарват повече, а ние си играем играта.

Ей, тоя Ясен голям стратег ще излезе! Разбира я тази игра. Слуша какво му казват оттук-оттам, а и явно знае как да приспи съперника и да получи по-малко голове. Това му се получи. След третия гол съперникът на нашенците просто спря, а Ясен и компания бяха на крачка от култови заглавия утре сутрин. Ако беше влязъл още един случаен гол направо не ми се мисли какви щяха да се пишат за националите…

Истината за жалост е, че родния национален футболен тим е жалък, а треньора…

автор:

Симеон Димитров