Ден преди дербито

June 18, 2020

В събота е така нареченото “вечно дерби”. Каквото и да си говорим това е мачът на мачовете в България. Цяла България очаква ЦСКА срещу сините от Герена. Колкото и да се напъва проекта на господина от изпълкома на БФС неговия отбор никога няма да участва в такова дерби… Както и да е… Всички в България знаят, че има две дербита – пловдивско и софийско. Най-чаканият мач в родната ни тото лига, обаче е един… ЦСКА срещу динамовци.

Други години преди дербито обикновенно се говореше и пишеше доста повече за мача от сега. Тези дни мача само се споменава между драмата в синьо и хвалебствията към сините “фенове”.

Аз ще го погледна от друг ъгъл. Сините в момента са слаби. Биха в последния кръг от тото лигата немотивираният Арда, но това според мен не е нищо повече от лека аванта за самочувствие. Смяната на треньора при сините може и да има някакво значение, но не и в мач срещу ЦСКА.

От друга страна ЦСКА играе все по-добре. Дори в последния мач срещу много мотивирания “хит” на родната “А” група червените показаха много добра игра и не оставиха съмнение в това кой е по-добрия отбор. Да, все още армейците не вкарват толкова, колкото се иска на феновете и на тях самите, но и това ще се случи. От това, което видях първите три мача победата на ЦСКА не подлежи на съмнение.

Днес стана ясно, че Белтраме е подновил тренировки. Според мен не трябва да се рискува да се пуска в събота. Ако бях треньор не бих пуснал и Кери, а бих се замислил и за Евандро. Не за друго, а защото те са необходими за много по-важния мач в сряда за купата. Малинов също виси с картони и най-вероятно ще си го получи в събота, но по един или друг начит тои би могъл да бъде заместен. Кери е човекът във форма в момента, а Джеси не е този, който може да го замени. Евандро не е това, което беше преди паузата с грипа, но дори и цял мач да стои като пощенска кутия на терена винаги може да измисли нещо, което да реши мача… Мое мнение.

Ако не друго Крушчич показа, че преследва целта си. Като пое ЦСКА, армейците бяха четвърти на 10 точки от вторите и 7 точки от третите. С не кой знае каква игра в момента ЦСКА е на точка пред тогавашните втори и с равен брой точки с локомотивците, които в момента са втори. Освен това армейците са на полуфинал за купата на България.

Искам в събота да победим джиросаните и нямам съмнение, че това ще се случи, но много повече искам ЦСКА да е победител в следващите два мача за купата. Дано Крушчич и в тези мачове е хитър и прагматичен…

Победа над отбора от Подуяне е хубаво нещо и вън от съмнение, но купата си е купа.

автор:

Симеон Димитров