Малките стъпки на БФС

January 5, 2020

 Новия вид на БФС реши да не можеш да останеш в „А“ група само е една единствена победа, както беше досега. И честно казано това е едно от най-умните им решения от много време насам. Не, че тотото ще спре, но когато знаеш, че ще изпаднеш ще имаш едно наум и няма да чакаш само последния мач срещу първия от „Б“ група.                Шампионата се подновява на 15-ти февруари. От тогава ще се изиграят последните шест мача от редовния сезон. После пак отборите ще се разделят на шестица и две четворки (осмица). Новото в родната „Тото“ група е, че отборът от долните две четворки с най-малко точки ще изпада директно. Това мисля беше крайно време да се случва. Другата новост е, че третите отбори и другия четвърти ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Двата най-слаби отбора от тези мачове отиват на бараж срещу първите два отбора от „Б“ група.

 Според мен пак не е идеалния вариант, защото по този начин отново се пренебрегва първото място в „Б“ група и се дава предимство на тези от „Тото групата“, но все пак е крачка в правилната посока. Пак според мен първия в „Б“ група трябва да влиза директно в „А“ група, а втория да играе бараж с предпоследния от „тото надпреварата“. Така би било честно, и малко по-смислено да си първи в долното ниво.Обаче  „честно“, „феърплей“  и  „тото лига“  някак си не стоят в едно изречение.

   Нека бъдем малко позитивни. След толкова години само глупости, от родната футболна централа направиха нещо смислено. Много малко, но все пак смислено.

 Очакваме още!

автор:

Симеон Димитров