Малките стъпки на БФС

Малките стъпки на БФС post thumbnail image

 Новия вид на БФС реши да не можеш да останеш в „А“ група само е една единствена победа, както беше досега. И честно казано това е едно от най-умните им решения от много време насам. Не, че тотото ще спре, но когато знаеш, че ще изпаднеш ще имаш едно наум и няма да чакаш само последния мач срещу първия от „Б“ група.                Шампионата се подновява на 15-ти февруари. От тогава ще се изиграят последните шест мача от редовния сезон. После пак отборите ще се разделят на шестица и две четворки (осмица). Новото в родната „Тото“ група е, че отборът от долните две четворки с най-малко точки ще изпада директно. Това мисля беше крайно време да се случва. Другата новост е, че третите отбори и другия четвърти ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Двата най-слаби отбора от тези мачове отиват на бараж срещу първите два отбора от „Б“ група.

 Според мен пак не е идеалния вариант, защото по този начин отново се пренебрегва първото място в „Б“ група и се дава предимство на тези от „Тото групата“, но все пак е крачка в правилната посока. Пак според мен първия в „Б“ група трябва да влиза директно в „А“ група, а втория да играе бараж с предпоследния от „тото надпреварата“. Така би било честно, и малко по-смислено да си първи в долното ниво.Обаче  „честно“, „феърплей“  и  „тото лига“  някак си не стоят в едно изречение.

   Нека бъдем малко позитивни. След толкова години само глупости, от родната футболна централа направиха нещо смислено. Много малко, но все пак смислено.

 Очакваме още!

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

“Червено знаме”: От люлка за шампиони – до тотална разруха“Червено знаме”: От люлка за шампиони – до тотална разруха

 Спортният комплекс „Червено знаме“ има ключова роля в историята на българският спорт и в частност на ЦСКА. Едно време комплексът включваше ледени пързалки, футболни терени, корт, хотел, плувен комплекс, няколко

Засилен интерес към фен артикулите отчитат от “националната кауза”Засилен интерес към фен артикулите отчитат от “националната кауза”

Клуба от Разград се похвали с повишаване на продажбите на фен артикулите на отбора. Въпреки принудителната пауза в първенството феновете на “каузата” са със засилен интерес към популярните фен артикули