Бистричани щели да празнуват 75 годишнина???

May 5, 2023

Наглостта на тези от Бистрица явно няма граници. Всички помним как “Б”-отборът на проектанта от Разград си записа в сайта като спечелен трофей последната спечелена купа на ЦСКА, а сега щели да празнуват 75 годишнина… Каква годишнина ще празнуват тези? Да не би Бочето да е станал на 75?

Крайно време е ЦСКА да натисне ибриците от Бистрица, да предприеме съответните съдебни мерки и да им забрани да използват абривиетурата ЦСКА… Така, както им забрани да използват емблемата. Крайно време е да се обясни и на “обективните” писачи на човека, че когато става въпрос за проектчето от Бистрица не трябва да използват ЦСКА, а да им изписват цялото име. Нали много държат да изписват и изговарят имената на отборите правилно? След като “обективните” държат на ЦСКА-София, е редно да изговарят и останалите отбори с имената, с които са записани. Това важи изцяло и за “Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948”. Тези в БФС също трябва да предприемат някакви мерки, защото според собственият им правилник “два отбора от едно и също населено място с едно и също име не може да съществуват”. Ако евентуално има някой трезвен може да се заеме с този въпрос… Ако не адвокатите на ЦСКА ще трябва да ги принудят.

ЦСКА даде огромни за родните стандарти пари за правото да използва емблемата и абривиетурата ЦСКА и не трябва да позволява на някакви защитени свидетели да се облагодетелстват от името на армейците, което е познато в цяла Европа и да го петнят.

Хората с комплекси си поиграха на ЦСКА, но стига толкова. Този от Разград ако толкова иска да си има отбор с името ЦСКА да си направи такъв на Плейстейшън. Ако държи може отново да покани синчето на Прецедателя на борда на директорите на Лудогорец да го менажира.

Време е адвокатите на ЦСКА да накарат хората с комплекси да започнат да произнасят името на отрочето си такова, каквото е… Така, както им забраниха да използват емблемата.

75 годишнина… Щяхте да сте смешни ако не бяхте жалки ибрикчии*.

* Ибрикчия е служител на султана, който сам извършва действията по подмиването и подсушаването на задните части на господаря си. Поради големината на свитата от ибрикчии, впоследствие се създава и длъжността „Главен ибрикчия“, който е и едно от най-доверените лица на султана, предвид спецификата на задълженията му. Човекът на върха на империята, султанът, е имал не един или двама ибрикчии, а цяла „сюрия“, предвождана от „Главния ибрикчия“ – същински жрец в „храма“ на султана. Съществуват твърдения, че за голям период от време за главни ибрикчии са избирали главно еничари. По-заможните (и съответно разположените по-високо в социалната йерархия) поданици на империята, са имали прислуга – ибрикчии, които са участвали в ритуала на подмиването – подливали са с ибрика, подсушавали са с кърпи задника на господаря си, пръскали са го с ориенталски аромати.

НЕ-СПОРТ