As usual: ЦСКА победи сините

September 26, 2021

ЦСКА отново спечели така нареченото „вечно дерби“. Армейците по навик биха сините от Подуяне в мач, който отдавна не е дерби за червените. ЦСКА като цяло не изигра най-добрият си мач, но въпреки това победиха. Това, че червените може би мислеха повече за предстоящия мач в Европа беше добре за сините от Подуяне. Те от своя страна излязоха на 110% и бяха готови на всичко в този мач. Отборът от Герена разчиташе много и на „ефектът Стойлов“, но въпреки „хитрите“ фаулчета, които даваше в едната посока и не виждаше в другата не се получиха нещата… След двата хикса този път „ефектът“ не сработи. Проблемът за отборът от Герена е, че „ефектът Стойлов“ може да помогне срещу отбор като ЦСКА само ако имаш някакви качества… Само със съдията не става.

Сините излязоха за престижен хикс, но стигнаха до почетна загуба. Реалността е такава, че дори и „майстора на праволния футбол“ не може да постигне такъв успех с тях… За пред хоата може да похвали сините футболисти за „добрата игра“, но нищо повече…  Иначе така нареченото дерби стартира добре за закъсалите сини вековници. Още с първият си удар по посока на вратата на ЦСКА уцелиха греда, а с първият точен удар успяха да поведат в резултата… В този момент изглеждаше, че късметът е на страната на по-слабите и отбоът на сините ще успее да направи чудото, но това беше за много кратко. Това си останаха единствените по-опасни удари на сините и логичното се случи.

Армейците си играеха играта и за всички беше ясно, че е въпрос на време да падне гол във вратата на Мама Жаба. Въпреки, че ЦСКА не игра най-добрият си футбол беше класи над отборът от Подуяне. Армейците показаха достатъчно за да заслужат победата. Тази вечер бяха по-добри от сините във всеки един аспект от играта… А футболистите като индивидуалности няма смисъл да ги сравнявам.

Кери и Кайседо направиха пълния обрат и поставиха нещата по местата им. Видно беше, че и три дни да играят сините няма да стигнат до нещо повече от някакво разбъркване и евентуален шут в „облаците“. А  Бай и отново Кайседо пропуснаха да направят резултатът такъв, какъвто трябваше да бъде.

ЦСКА победи заслужено. Сините трябва да се радват на късметът си, че армейците не играха така, както могат. Ако го бяха направили най-вероятно Мъри и сините футболисти в момента щяха да се скитат голи някъде из София…

Футболът често е нелогична игра, но тази вечер по-добрият отбор победи… Победи заслужено.

Честита победа на цяла червена България!

Автор:

Симеон Димитров

As usual-както обикновенно