“A” група се завръща, но не съвсем…

May 2, 2020

Според последните информации от БФС футболът в България ще се завърне на 12 юни. Това вече си е добра новина, обаче… има и една не толкова добра. От това, което се каза днес стана ясно, че идеята на БФС е да се изиграят само последните два кръга от редовния сезон и мачовете за купата.

Това вече ме озадъчава. Около 13 май клубовете ще започнат тренировки, месец след това ще започне първенството. Излиза, че родните футболисти ще тренират един месец за да изиграят 4-5 мача за по-малко време. То по логиката на БФС за сезон от три-четири месеца ще трябва поне половин година подготовка… Това не е ли глупаво? На мен ми се струва доста…Хем глупаво, хем начин да се угоди на един от големите дарители напоследък… Или вариант закъсалите столетници да вземат някой лев от Европа.

От 12 юни до началото на август е месец и половина. За това време ако родната тото лига не може да изиграе 12-13 мача защо въобще да започват? И ако ще играят 4-5 мача защо е необходим месец за подготовка?

Според мен просто тези в БФС се включват активно в спасяването на сините от Подуяне. На всички е ясно, че ако се доиграят мачовете до края закъсалите сини може и да не се класират за Европа. Това разбира се няма да се хареса на много…

Месец подготовка за четири мача… Направо ми става смешно. Много по-добре е БФС просто да обяви сегашното класиране за крайно. Повечето ще са доволни, а тези от БФС няма да изглеждат толкова смешни. Другия вариант за родните футболни шефове е да обявят месец и половина подготовка и после да изиграят четирите мача до края…. Ще кажат, че мислят за здравето на футболистите и всичко е ОК…

А, може пък вицетата в оставка и да решат, че за петдесетина дни могат да се изиграят не 5-6 мача, а всички останали. Около 14 мача за петдесетина дни е абсолютно нормално да се изиграят. Стига да пожелаят.

автор:

Симеон Димитров