5 … ЛОШО, НО НЕ СЪВСЕМ

January 22, 2020

  След 5–0 е трудно да се коментира каквото и да било. ЦСКА днес загуби с пет гола разлика в контролата с Нюрнберг.

 Истината, обаче е , че ЦСКА е в подготовка. Да, днес бяха слаби,нямаха много положения, но в друг ден и друг следобед може би щеше да вкара поне три пъти. Защото на два пъти  Ахмедов, един път Юрич и един път Пинто можеха да отбележат.

 Това не е успокоение, но пък не е и чак такъв повод за драма. Все пак този мач беше контрола.Контролите са за да пробва треньора различни схеми, изпълнители, тактики. Не е драма, че сме загубили сега. Драмата е в главите на някои фенове. Никой не обича отбора му да губи, но според мен трябва да гледа реално. Това е  първи почти истински мач след  около две седмици тежки натоварвания по два пъти на ден. Виждаше се, че играчите на ЦСКА са изморени. В първата контрола с отбор малко пред тях в подготовката беше добре, но с отбор накрая на подготовката си нещата изглеждаха направо зле. ЦСКА реално има почти месец до началото на първенството. До тогава нещата ще  са други. Би трябвало да са.Аз лично не мисля, че има повод за драма. Ясно ми е, че вече има хора, които вече искат оставката на Крушич. Нормално е. Преди 15-20 години сигурно и аз щях да искам оставка… Така  обаче не става. Нека направи подготовка, напасне отбора пък после да искаме каквото и да е. Оставка, титла, купа… Ако искаме оставка няма как да искаме друго. Не, че съм адвокат на Крушич, но ако го махнат сега можем да очакваме същото като  миналата година. 

  Това днес беше само една контрола с лош резултат. Но и от нея се видяха добри неща. Видя се Давидов. Видя се Юрич. Видя се Ахмедов. Видя се Бикел. А, Антов?… С две думи ЦСКА не показа това, което искат феновете като игра с малки изключения. Показа малко. Почти нищо, но не съвсем.

Тази година за първи път от много време напрежението не е при ЦСКА. Нека оставим отбора да се подготвя. Нека всички, които обичат ЦСКА да подкрепят отбора, пък другото ще си дойде на мястото.

Автор:

Симеон Димитров.