4 от 4 за ЦСКА

November 2, 2022

ЦСКА победи Локо ПД и завърши тежката си серия от гостувания с 4 от 4. Армейците имаха тежката задача за две седмици да изиграят четири тежки гостувания срещу някои от най-неудобните си съперници в родното първенство. Две гостувания в Пловдив, от където ЦСКА не всеки път си тръгва с трите точки и визита в Кърджали, където най-често срещания резултат е равен. Някъде измежду тези мачове е и срещата във Враца срещу много нуждаещ се от точки местен тим. Може би и заради това преди старта на серията много от специалистите анализатори предричаха армейците да завършат двуседмичният си гастрол из градовете на България с 5-6 точки. “Ако евентуално стигнат до 8 също ще е голям успех за тях”.

Статистиката, която казваше, че ЦСКА никога не е постигал четири поредни победи като гост също не беше на страната на червените, но пък тя е за да се нарушава. Армейците нарушиха статистиката, опровергаха анализаторите и записаха четири победи. В тях червените вкараха 9 гола и допуснаха само един. Някои са доволни, други не толкова, а трети направо не могат да си намерят място от яд, че ЦСКА спечели всичките точки и стартираха с критиките. След първите три гостувания нямаше за какво толкова да се критикува, но след последния в Пловдив…

Сега на дневен ред отново е играта на ЦСКА, която не беше на нивото, което всички очакваха. Допълнителен повод е  статистиката от поскедния мач в Пловдив, която е изцяло в полза на домакините. Отдавна всички знаем, че статистиката не всеки път играе голяма роля за краиния резултат. Това, че пловдивския Локо е отправил пъти повече удари по посока на вратата на ЦСКА няма никакво значение. И 50 удара да направиш към противниковата врата, като всеки път топката минава на 10 метра от вратата няма полза от тях… Статистиката ще е добра, но нищо повече. Реално ако се изключат няколкото разбърквания пред вратата на армейците, в които имаше леко напрежение Локо не направи нищо съществено и не успя да накара нито веднъж Бусато да се намесва решително и да спасява резултата. От друга страна ЦСКА създаде две положения, вкара едното и спечели мача. В крайна сметка най-важното е какви положения създаваш, дали ще се възползваш от тях и трите точки.

Последните четири мача бяха много тежки за ЦСКА, а армейците спечелиха изключително важни победи. Някои с добра игра, други с не толкова добра игра, но добра ефективност, желание за победа и здрава битка. В четирите тежки гостувания армейците показаха характер и воля за победа.

Не 5,6 или 8 точки. 4 от 4 за армейците и 12 точки. На някои това може и да не им харесва, но ЦСКА си заслужи всички победи…

автор:

Симеон Димитров