100 години Касабов и компания в БФС

November 12, 2020

Тези, които в момента управляват БФС май нямат никакво намерение да си ходят. Цяла година протакат, увъртат и правят какво ли не за да няма конгрес. Накрая от немай-къде Касабов и тези около него определиха някаква дата. Футболните фенове в България започнаха да се надяват, че най-накрая ще има конгрес, който да махне Касабов, Лечков, Костадинов и останалите.

Да, ама не! Още от следващия ден започнаха да се мислят варианти конгрес да няма. Въртяха, сукаха и най-накрая го измислиха. Решиха да използват момента и да се оправдаят с Министерството на здравеопазването… Перфектен тайминг както биха казали някои.

След вчерашната “гръмка победа” над “футболния колос” Гибралтар Касабов каза, че Министерството на здравеопазването е отложило Конгреса. И не само, че го отложили, ами и за неопределено време. Той и останалите в БФС били против, но не можели да направят нищо. Нямало значение дали го одобряват, или не. Трябвало да се съобразят…

Аз пък досега си мислех, че Министерството на здравеопазването само предписва противоепидемични мерки. Не знаех, че въпросното министерство може да отменя събития на спортното или други министерства. Единствения начин да се отложи конгреса на БФС заради Министерството на здравеопазването е да се наложи пълна карантина на всички заради епидемията. Всъщност дори тогава това министерство няма да е отложило конгреса. Той просто няма да може да се проведе заради карантина. Такова нещо обаче няма… Просто трябва да се спазват противоепидимичните мерки.

Явно на тези в БФС много им харесва да са там. За причините можем само да предполагаме и гадаем. А това отлагане на конгреса за неопределено време казва само едно на родните футболни фенове : Може да не ви харесва, но ние ще сме в БФС колкото решим. Тук ни харесва, така че свиквайте…. А конгрес?… Когато-тогава.

Цялата тази история малко изглежда на много искаме да има конгрес, но нямаме желание…

автор:

Симеон Димитров