Ще тръгне ли ЦСКА нагоре с Белчев ?

July 7, 2020

Стамен Белчев стартира втория си престой на Армията. Добрата новина за него е, че с голяма част от футболистите вече е работил. Това всъщност е добра новина и за феновете на армейците. Така се прави силен отбор, а не всяга година с една камара нови. Дано и треньорът този път остане по-дълго време.

С повторното застъпване при армейците Белчев направи равен в първия си мач. Можеше да е и победа, но този път наистина късмета обърна гръб на ЦСКА.

Все пак в мача срещу проекта се видяха някои от нещата, които се виждаха при първия престой на Стамен Белчев. ЦСКА се опитваше да задържа топката и да я изнася с пасове, а не с изритване и надежда да се спечели първа и втора топка.

Другото, което направи впечатление е много добрата игра на Тиаго и Соу. Белчев познава отлично Тиаго от предишния си престой при армейците и явно най-накрая го сложи отново на правилното място. Предишните специалисти го използваха къде ли не. Пробваха го като крило, като дефанзивен халф и всеки път без особен успех. На правилното място на терена Тиаго игра така, както го помним преди две години. Организираше играта, даваше пасове, шутираше..Като се има предвид предишния престой на Белчев в ЦСКА нищо чудно и сега Тиаго да е водещ футболист. Доър е, и когато играе там, където трябва успява да направи страхотни неща. Новите още не ги знаем, но нищо чудно следващия сезон първа опция за халф да е Тиаго.

Соу, който също направи страхотен мач под ръководството на Белчев показа, че е добър играч, но явно при предишните треньори нещо е липсвало. Единственото, което мисля, че не трябва да му се позволява е да бие дузпи… Поне на този етап. Пропусна прекалено много, а и накои доста важни. Предполагам, че освен до края на това първенство Соу ще бъде всжен футболист и през следващото.

Според мен излизането на ЦСКА с двама нападатели последния мач е продиктувано от обстоятелсвата. Белчев нямаше много опции, но пък може да се мисли в тази посока. Какво ще стане времето ще покаже. Само трньора знае.

Хубавото е, че с доста проблеми със състава Белчев успя да сглоби боеспособен отбор, който игра добре. Всички армейци играха добре, с хъс и като се имат предвид 120-те минути изиграни на финала издържаха физически.

Новите още не сме ги видели, но очевидно ЦСКА разполага с добри футболисти. Сега Армейците разполагат и с добър треньор, който знае как да си подреди състава и кой, къде да го пусне. Това само може да радва всички, които обичат ЦСКА и да ги кара да мечтаят за 32-рата…

автор:

Симеон Димитров