Ще се раздели ли ЦСКА със Соу или…?

September 29, 2020

Тези дни много се заговори за трансфер на Али Соу. Изведнъж се оказа, че цяла Европа и два-три отбора от някъде другаде го искали. Заредиха се едни кандидат купувачи от къде ли не… Дали утре няма да излезе някъде, че Барса иска Соу за заместник на Суарес ?

За всеки отбор е плюс да притежава добри футболисти като Соу, които всеки друг отбор би искал да притежава, но честно казано сегашната истерия около трансфера на нападателя на ЦСКА ми се струва като лека партенка от Домус медиите.

Соу е добър нападател и много важен за този отбор на ЦСКА. Да, прави пропуски, но пък и бележи доста, тормози противниковата отбрана, и често отваря пространство на другите атакуващи футболисти на ЦСКА да вкарат. Общо взето атаката на червените на този етап се върти около Али Соу. Точно заради това два дни преди един от много важните мачове за армейците тази драма ми се струва малко искуствена. Вместо да се говори за предстоящия мач с Базел почти навсякъде предимно се коментира кой-колко щял да даде за Соу. Започна се с 1 милион, а днес дори гледах и някакви неща за 5 милиона евро…Не, че е лошо, но ми се струва малко преувеличено и леко измислено… За наближаващия мач на ЦСКА в Европа се споменава леко и внимателно. Да не би случайно някой да си измести фокуса… А той е, че проекта играе в Европа, а ЦСКА си продава звездата. Според мен целта е ясна.

На всички е ясно, че ако някой западен отбор от доста по-добре котиращо се първенство от родната тото лига предложи на някой наш футболист двойно по-голяма заплата в евро трудно ще го задържим. Затова ако наистина има реална добра оферта направо можем да му кажем чао и да му пожелаем успех в новият му отбор.

Ръководството и сайта на ЦСКА за разлика от Домус медиите не споменават нищо по въпроса. Вариантите са два. Или няма нищо такова или просто се опитват да запазят концентрацията на футболиста.

В крайна сметка ако има нещо ще се разбере. Според мен ЦСКА не трябва да продава Соу в този момент. Ако силните футболисти останат на “Армията”, този или другия сезон направят пробив в Европа и станат шампиони ще донесат на ЦСКА много повече левове, а на феновете много радост. Това, разбира се е някакво фенско желание, но за съжаление както вече споменах на този етап реалностите са такива, че при добра оферта трудно ще може да бъде спрян някой.

Каквото и да е скоро ще се разбере…

Сега най-важното е успех в четвъртък армейци.

автор:

Симеон Димитров