Ще има ли някога сериозно наказание за сините?

October 4, 2021

От край време феновете на сините правят изтъпления и ако евентуално се стигне до някакво наказание то винаги  е последно предупреждение… Толкова много последни предупреждения станаха, че вече не им се знае бройката. И докога така? Докога тези от които зависи ще си затварят очите за изцепките на феновете на отборът от Подуяне?

Феновете на отборът, който носи името на Апостола не веднъж правят ексцесии по стадионите. Безредици, свастики, бомбички и наказанието винаги е едно и също… Последно предупреждение. Преди години сините фенове хвърлиха бомбичка, която нарани сериозно полицай по време на дербито с ЦСКА. Наказанието за кой ли път беше последно предупреждение… Всъщност изцепките на сините са толкова много, че вече взе да им се губи броиката. И всеки път наказанието е последно предупреждение и някаква парична глоба, която често пъти е по-ниска от тази на други отбори за обиждане на тези от БФС.

След кратко прекъсване, което може би се дължи и на факта, че заради пандемията нямаше фенове по трибуните сините отново напомниха за себе си и продължиха с опасните рецидиви по трибуните. Миналият кръг ракета изстреляна от сектор “Б” падна сред феновете на “армейците”, в опасна близост до дете. Тогава тези, които трябва се направиха, че нищо не е станало. В последния кръг ракета падна на терена в близост до съдията и футболистите. Това прави нещата по-трудни за прикриване.

Крайно време е тези във футболния съюз да вземат мерки и да накажат сините по начин, по който пише в правилника, че трябва. Всички очакваме да видим какво ще е наказанието или по-вероятно какво ще измислят за пореден път тези в комисиите на БФС за да накажат отборът на Сираков за енти път с последно предупреждение. Все пак сините са един от отборите, които подкрепят сегашното ръководство на БФС и суровото наказание точно преди конгреса е малко вероятно… Всъщност, както се вижда през годините наказание за сините по принцип е малко вероятно, но… Не пречи да се надяваме, че все пак правилникът ще бъде спазен и сините ще бъдат наказани както е описано в него… Поне веднъж. Ей така, за разнообразие.

Крайно време е да се проумее, че здравето на хората е над всичко.

НЕ-СПОРТ