Ще завърши или няма да завърши – шампионатът

March 22, 2020

Когато медиите, които отразяват спорта и в случая футбола са собственост на един собственик на футболен отбор, и в същия момент внимават да не се издънят, и да се харесат на “фен номер 1” на един друг отбор всичко, което напишат трябва да се гледа с “едно на ум”. Не за друго, ами трябва да се угоди и на тези, и на онези. А във всъщия момент трябва да ти повярват. Проблема в случая е, че напоследък тези, които пишат нямат голяма фантазия и използват все едни, и същи оправдания. Ако ги слушаш и четеш тези хора ще останеш с впечатлението, че хората от УЕФА по цял ден се занимават с нашенската тото лига… Или евентуално са направили отдел БГ футбол, който се занимава с родната тото лига. Поне така излиза. Непрекъснато се комуникира с УЕФА, чака се те да решат всички казуси, а тези в БФС просто нямат друг вариант освен да изпълнят решението… Иначе ще накажат БГ футбола. Интересното в случая е, че “УЕФА” винаги решава в полза на “добрите” и в ущърб на “лошите”. Това, обаче е друг въпрос. Сега става въпрос за родното първенство. И по-точно ще завърши ли родната тото лига? Няма ли?

Така и сега. Преди няколко дни хората от УЕФА казаха, че не могат да се месят в работите на футболните централи и те трябва да решат за себе си как ще процедират в този момент. Единственото като условие беше тези, които започват евротурнирите по-рано да свършат до определена дата, а другите до малко по-късна.

На този етап е това, ако има промени в датите футболната централа ще каже. До тук всичко е добре, обаче тези дни дилемата е да свърши ли сега пъвенството или поне да се доиграят мачовете от редовния сезон.

На тези, които ще са първи им е все тая, но на вторите желанието е ясно какво е. Не за друго, ама ако първенството всърши в този момент вторите ще си играят в Европа. Ако, обаче се доиграят мачовете и не се играе тото вторите може въобще да не се класират за евротурнири.. Та дори и третите. Това за закъсалия отбор от крайния квартал ще е проблем. От ЦСКА е нормално да не са съгласни на този вариант. На всички при армейците им е ясно, а и аз мога да се обзаложа за това, че ако първенството свърши в този момент ЦСКА казва чао на евротурнирите. Много отбори “подкрепят” първенството да свърши сега. На тях, обаче “избора” им е между съгласни ли сте или сте съгласни?

А, какво правят тези от родната футболна централа? Започват да “говорят с УЕФА”. “Поддържат постоянна връзка” , чакат указания, инструкции и какво ли още не. Поне така казаха днес. А аз взех да се обърквам. В крайна сметка УЕФА ще каже ли как и кога да свърши първенството ни? От там казаха не, а от тука казват, че ще каже… Едната от версиите не е истина. Коя ли?

Според тези от БФС инструкциите от УЕФА до голяма степен могат да определят и българският футболен шампионат. От УЕФА казаха друго преди няколко дни, но…. Реално погледнато, ако УЕФА реши за България ще реши и за Англия, Испания, Германия и другите първенства. Това, обаче няма как да се случи за тези първенства, така че дали ще стане и за българското…?

Тези, които са пряко облагодетелствани на този етап казват, че чакат решение от УЕФА. Каквото кажат с това ще се съобразят. Въпросът е дали хората от евро-централата знаят, че трябва имат някакво решение от тях за нас.

Ако първенството се поднови до края на юни има как да се изиграят мачовете за купата и да се доиграе. В крайна сметка “всичко зависи от това какво ще каже УЕФА”. Като се има предвид предишните “кореспонденции” между БФС и УЕФА предполагам какво ще кажат “от там”.

После от БФС ще кажат ” те казаха така да направим”. Иначе ще ни накажат. Тези от крайния квартал ще се съгласят и готово. Те си получават заветното второ място, омразите червени, които ги подтискат 70 години са прецакани и всички са доволни.

Има варианти, но да видим…

автор:

НЕ-СПОРТ