Шампионско червено

September 9, 2021

С  изиграването на първите мачове след лятната подготовка на армейците беше видно, че въпросната подготовка е тотално сгрешена. Ясно беше, че Караско нещо много е объркал подготовката. Няма как след подготовка да има повече от половин отбор контузени, а отборът да се движи трудно по терена след 60-тата минута и нещо да не е объркано. Някъде, някой е направил грешка… Голяма.

След идването на Стойчо Младенов и завръщането на Кирил Динчев в ЦСКА нещата в отбора вече изглеждат много по-добре. Промяната се вижда. Шампионския манталитет се вижда. За краткото време, в което Динчев подготвяше ЦСКА подобрената физическа подготовка се вижда, а Стойчо донесе шампионското, армейския дух и воля за победа. Това се видя много добре в мачовете, които ЦСКА изигра за първенство и особенно в евромачовете срещу Осиек и Виктория. Срещу Осиек ЦСКА игра добре и заслужено победи хърватите. Шампионското се видя в мачовете срещу Виктория.

В първия плейофен мач за вллизане в групите на лигата съдията удари рамо на чехите и армейците загубиха с 2-0. Въпреки загубата всички в червено вярваха в крайната победа. В София ЦСКА изигра един мач на много високо ниво. Показа на Виктория Пилзен как го правят шампионите и победи с 3-0… Така,  безапелационно и по шампионски армейците влязоха в групите на Лигата на конференциите.

Въпреки добрите победи в Европа и за първенство ясно се виждаше, че кондиционно не всичко е наред в ЦСКА.

При паузата за националите армейците направиха нещо като миниподготовка. Целта и беше взетите от Стойчо нови да се сработят с отбора и да се подобри физическата подготовка на отбора. Добрата новина за ЦСКА е, че през тази пауза и повечето от контузените се вдигнаха на крака. Сега за ЦСКА вече предстоят истински важните мачове. Тези в Европа и тези за родната тото лига.

Според мен мачовете за тото лигата ще са далеч по-тежки за армейците. Не защото ЦСКА е по-слаб от конкурентите му в родната лига… Дори напротив… Единствената причина е, че в България футболът, който се играе не е точно по познатите на всички футболни правила, а и още от първия кръг срещу сбирщината на спонсора се видя и, че  феърплея ще отсъства… Всичко ще е в името на измисления „хегемон“. Факта, че за три мача в тото лигата срещу ЦСКА са отсъдени толкова нарушения и на червеите са дадени толкова картони, колкото в шесте им мача в Европа умножени по две говори достатъчно…

Дали ЦСКА ще успее да бутне проекта от Разград още този сезон предстои да разберем. Едно е сигурно. Стойчо ще опита. Дните на „хегемоните“ са преброени и въпреки всичко ЦСКА ще се върне там, където му е мястото. На върха.

В Европа за армейците ще е далеч по-лесно. ЦСКА се чувства добре там и показва какво може. За втора поредна година червените от София влизат в групите на европейските турнири по безапелационен начин. Групата тази година е такава, че ЦСКА спокойно ще може да спечели повече точки от миналата година. Точки, които ще са важни за трупане на клубен коефициент, който да улесни атаката на групите в шампионската лига. За червените силните мачове в европейските турнири са правило, а не изключение. Вярвам и, че тази година ще бъде така.

Вярвам, че със Стойчо Младенов начело и с Динчев, който да се грижи за физическата подготовка  всичко си идва на мястото. Шампионският манталитет и армейският дух вече  отново присъстват на „Армията“, а армейците  мачкат… Така, както е било и както ще бъде…

Вярвам и, че ЦСКА ще донесе много поводи за радост на всички червени фенове.

Червените шампиони са на хоризонта, а шампионското червено става все по-ярко.

автор:

Симеон Димитров