Чест, феърплей, БФС, ’48

May 17, 2020

 Преди няколко дни БФС тотално наруши феъролея и вкара тото отбора от „Б“ група в тото лигата. Тотото да върви.

 Клубът на „честните“ авиатори  получи право за участие във „В“ група по нередовен начин, а  сега по меко казано спорен начин влиза в тото лигата. С това свое решение хората от футболната ни централа показаха, че феърплея е на последно място в класацията им. В случая БФС тотално пренебрегна феърплея. Не, че за тези от родната футболна централа тази дума означава нещо. До края на „Б“ група има над 10 кръга. Предстоят преки двубои между първите четири отбора, а разликата между служебния първи и втория е три точки.  Според „честните и обективни“ шефове на родната централа числито на спонсора е  неоспорим първенец… Как точно са  решили, че три точки преднина са непреодолими  само те си знаят.

Думите чест и достоинство напоследък се използват доста често, но тези, които ги използват нямат представа какво точно означават.

 Тото-авиаторите докато говорят за чест  получиха право на две промоции нередовно. Първия път за влизането си в трета лига, когато нямаха право на това и сега с това служебно решение което не отговаря на нито един критерии за справедливост и феърплей… “Честният път към върха”… „Честните“  са финансирани от една букмейкърска фирма, която е основен спонсор на тото лигата и спонсор на доста отбори играещи в  същата тази лига.Явно зад „честният път“ се крият много не толкова честни постъпки и много голям конфликт на интереси.

   Футболният съюз, който се разсърди на Чандъров излезе с някаква декларация, в която се говори за морал, чест и феърплей. В нея също се казва, че функцията на БФС е да защитава интересите на българският футбол по максимално справедлив и обективен начин. Много силно казано, но деиствията им показват нещо друго. А, заради тези действия всички от БФС трябва да се махнат колкото се може по-скоро… И под всички вярвам, че не само аз имам предвид не само президента на БФС, а и тези от изпълкома, лицензионната комисия, съдииска комисия, дисциплинарна комисия… Всички… Всички до един. Това е единствения начин евентуално да се надяваме на промяна и по-добри дни за родния футбол. В противен случай ще продължат да ни говорят за морал,чест и феърплей, а в същото време ще се дават лицензи на фалирали отбори, ще има служебни шампиони и  ще се напасва всичко по волята на „наш‘те хора“…

автор:

Симеон Димитров