Чандъров не знаел защо ЦСКА не дал шанс на Александров

January 9, 2023

Днес финансовият благодетел на Септември София даде интервю пред “Тема спорт”. В него бизнесменът говори за клубната политика и целите на тима му, за евентуалните трансфери и за неговата гледна точка за ситуацията в българският футбол. В интервюто си Чандъров засегна и темата “Сами Александров в ЦСКА”. Шефът на септемврийци се чуди защо от ЦСКА не били дали шанс на Сами. Точно той би трябвало да е на ясно, но изглежда в интервюто си казва това, което трябва да каже.

Чандъров със сигурност е наясно за целите на единия и на другия отбор. Наясно е с конкуренцията при едните и другите. Наясно е и, че това, че го искат не означава задължително титулярно място. Би трябвало и да е наясно, че отборчета като неговото обиграват играчи за големите, които имат различни цели. Наясно е и, че няма нищо странно в цялата тази ситуация. Много отбори виждат млад талант, взимат го и след това го пращат да се обиграе в друг отбор. Ако младежът покаже, че може си го връщат. Такава е практиката на всички големи отбори по света с високи цели… Някои играчи успяват, а други не.

Имайки всичко това предвид ЦСКА дава огромен шанс на младия Алексанров. Дали ще го използва или като повечето играчи на неговата възраст ще предпочете дискотеките зависи само от него.

Едва ли господин Чандъров е забравил колко време отне на Бербатов да заиграе за Леверкузен след трансферът му от ЦСКА. Преди време “Аспирините” взеха един талантлив юноша, който беше титуляр при армейците. Реалностите естествено се оказаха различни и Бербатов много дълго време не попадаше в първия отбор. Той трябваше да покаже, че заслужава да е сред първите 11 и това не означаваше, че не му се дава шанс. Шанса му беше даден в момента, в който Леверкузен взе Бербатов от ЦСКА. От там нататък всичко си беше в неговите ръце.

Ако Чандъров иска друг пример може да види кариерата на Хари Кейн. Преди да стигне до първия отбор на Тотнъм обиколи доста тимове от чемпиъншип и изкара някой друг сезон във Висшата Лига със Саутхямптън. Същото се случи с Фоден преди да се утвърди в Ман Сити. Същото се случва в момента и с Филип Кръстев… Това е нормално. Така работи системата.

От изиграните минути за червените Александров показа, че има качества и потенциал. Показа и, че армейците не са сгрешили като са го искали, но показа и, че още не е готов за “А”-отбора. Заради това преотстъпването му е съвсем в реда на нещата.

Господин Чандъров трябва да знае, че с привличането на Александров ЦСКА му дава огромен шанс. Дали младият играч ще се възползва от него зависи само и единствено от него. Това, че си титуляр в малкия отбор не означава, че ще си такъв в големия. Всичко останало са само празни приказки, които някой желае да чуе и води единствено до хубави заглавия…

Това шефът на Септември го знае, но всяко нещо трупа точки където трябва. А в момента точките явно водят до бонуси.

автор:

Симеон Димитров