ЦСКА ще зимува на върха

December 1, 2022

След последния изигран мач ЦСКА ще зимува на върха. Преследвачите от Разград не успяха да си вземат отложения мач срещу сините от другата орбита и се получи така, че ще зимуват на точка след армейците… Точките, с които Лудогорец изостава от ЦСКА можеше и трябваше да са и повече, но ВАР и реферите се погрижиха това да не се случи.

Това, че армейците ще зимуват на първо място не означава нищо. Да, в момента държат нещата в своите ръце и ще имат някакво психологическо предимство, но нищо повече. До края на първенството има още много мачове, а всички знаем реферите и ВАР колко полезни могат да са за “хегемоните”. Ако нещата за проекта от Разград се объркат много, а ЦСКА продължи да играе силно за първенство и през следващия сезон като нищо и БФС да се включи с решение плейофите отново да са целите, а възможностите за грешни червени стъпки повече. При всички положения след зимната пауза и подновяването на първенството ще има много грозни сцени в родния футбол. Хегемоните определено имат възможности да влияят върху мача по един друг начин и последните години дори не се крият като ги използват. Почти сигурно е, че през втория полусезон всички ще видим цялата сила на ВАР… В краен случай може отново да видим “протестите” на някои отбори и излизането срещу “хегемоните” с детско-юношеските си формации…

В крайна сметка ще видим какво ще се случи след нова година. До тогава има време. Сега ЦСКА е първи в класирането, класира се на 1/4 финал за купата. До този момент армейците вървят по разписание към 32-рата.

автор:

Симеон Димитров